Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:39:13

Ο Μάκης Βορίδης εισηγείται και γίνεται δεκτό από τoν Πρωθυπουργό. Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων. Μετά τις κτηνώδεις συμπεριφορές δημόσια, ακόμα και από μορφωμένους ανθρώπους. Κύριο

Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο αναφορικά με τον βασανισμό ζώων.

Μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, δικηγόρος με πείρα και στα ποινικά αδικήματα αποφάσισε τη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού ζώων σε κακούργημα. Εισηγήθηκε σχετικά στον Πρωθυπουργό και το αίτημα μεγάλης κοινωνικής απήχησης και ευαισθησίας, έγινε αποδεκτό και ήδη άρχισαν οι συννενοήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό τα «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων» αναφέρει το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Αποτρόπαια επίθεση στη Νίκαια

Σημειώνεται ότι το πιο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας, όπου το πρωί της Τρίτης ένας άνδρας μαχαίρωνε σκύλο, με τέτοιο μένος που του τρύπησε τον πνεύμονα, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος γιατί είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε.
Ο δράστης συνελήφθη και δικάζεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η Χαρά Πετρακοπούλου, δικηγόρος για την υπόθεση κακοποίησης, σημείωσε ότι ο δράστης έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου για σωματική βλάβη εξ' αμελείας.

Τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία».

Για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει - με τη συνεργασία των δήμων - παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα και βεβαίως με πολλές φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline