Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  15:54:52

Στον πάτο δημοτικότητας- αποδοχής Μηταράκης, Καραμανλής, Βορίδης, Πλακιωτάκης, Γεωργιάδης, Θεοχάρης, Κεραμέως, Μενδώνη. Οι δέκα πρώτοι. Κύριο

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης με κάποιες ανατροπές και ανακατατάξεις στην αξιολόγηση, όχι μόνο από πλευράς απλής δημοσιότητας αλλά αξιολόγησης στην παραγωγή έργου και ουσίας πολιτικής και διοικητικής.

Μικρή πτώση στα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης, αλλά με σταθερά πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, επιβεβαιώνοντας και πάλι την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα ενδιαφέροντα του γκάλοπ είναι η έντονη πλέον επιφύλαξη για το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση από δω και πέρα την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εκφράζει ικανοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Στα ελληνοτουρκικά η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη, με την πλειοψηφία πάντως να ζητά το δρόμο του διαλόγου με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32.1% της καταλληλότητας για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 49.4% (52.7% τον Σεπτέμβριο) των προτιμήσεων, έναντι 17.3% του Αλέξη Τσίπρα (19.4% τον Σεπτέμβριο)

Η Δημοφιλία-αξιολόγηση των υπουργών

Στην πρώτη τριάδα των Υπουργών για τους οποίους οι πολίτες έχουν θετική άποψη βρίσκονται σταθερά τελευταία οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταικούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Βρούτσης.

Αντίθετα οι τελευταίες θέσεις από πλευράς αποδοχής, δηλαδή αποτελεσματικότητας και λαϊκής απήχησης βρίσκονται είτε αφανείς υπουργοί, που δεν έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο και βρίσκονται στη φάση του ανασχηματισμού, της εξόδου τους είτε άλλοι υπουργοί ,που έπεσαν από τις πρώτες θέσεις που βρίσκονταν παλαιότερα, μετά τον Ιούλιο του 2019, από πλευράς δημοτικότητας και απήχησης στη λαική βάση τη ΝΔ. Στον πάτο δημοτικότητας-αποδοχής Μηταράκης, Καραμανλής, Βορίδης, Πλακιωτάκης, Γεωργιάδης, Θεοχάρης,Κεραμέως Μενδώνη. Ο υπουργός Επικρατείας Γεραπετρίτης έχει γενικό αντικείμενο, σπουδαίο μεν αλλά χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα της επιτελικής και άλληςδράσης του, εκτός από τις αραιές αλλά καίριες πολιτικές παρεμβάσεις του.

opinion-poll

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline