Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  01:31:37

Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη υποψήφιες πόλεις για σκληρά μέτρα. Κοντά στο κόκκινο επίσης Σέρρες, Κόρινθος και Βοιωτία. Έκκληση στους ανεύθυνους νέους των συνάξεων ηλικίας 19-29 χρονών. Κύριο

Πρωτοφανής η νέα επέλαση της πανδημίας με 667 κρούσματα – Πληρώνουμε το τίμημα της χαλάρωσης-Δραματικές εκκλήσεις Γκίκα-Χαρδαλιά στους νέους.

Στην κορυφή των νέων κρουσμάτων, κατά εκατοντάδες μάλιστα και σε μεγάλη έκταση στην Ελλάδα, με πρώτη τα Μακεδονία, οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών, οι γνωστοί επιπόλαιοι των βραδινών ομαδικών συνάξεων.
Αντίστροφα μετρά η χώρα για νέα πιο αυστηρά μέτρα ,καθώς εξακολουθεί να είναι αυξητική η διασπορά της πανδημίας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες το πρωτοφανές ρεκόρ με 667 νέα κρούσματα.

Τόσο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Γκίγκας Μαγιορκίνης, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απεύθυναν εκκλήσεις, συστάσεις και προειδοποιήσεις κυρίως στους νέους ανθρώπους, καθώς η διασπορά σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη και η χώρα πολύ κοντά στο «τσουνάμι» του κορωνοϊού.
Έκκληση Μαγιορκίνη στους νέους να τηρούν τα μέτρα
Αυστηρή σύσταση προς τους νέους ανθρώπους να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας καθώς αποτελούν τον κύριο λόγο της διασποράς του ιού απεύθυνε ο καθηγητής Ιατρικής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Νωρίτερα ανέφερε το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ, που φτάνει για πρώτη φορά στη χώρα μας τα 667 κρούσματα. Από αυτά τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική, 125 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σημειώθηκαν 8 θάνατοι και υπάρχουν 87 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Προειδοποίηση Χαρδαλιά: Υπάρχει επιθετική έξαρση του ιού

«Τηρήστε τα μέτρα, υπάρχει επιθετική έξαρση του ιού». Δραματική ήταν η έκκληση που απεύθυνε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Βοιωτίας και των Σερρών, καθώς είναι περιοχές που παρουσιάζουν επιθετική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι: «Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» και ανέφερε πως αύριο θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την Περιφέρεια.

Στο στόχαστρο του κορωνοιού οι νέοι - Μειώθηκε στα 30 έτη ο μέσος όρος των ενεργών κρουσμάτων
Η έκκληση για τήρηση των μέτρων, τόσο από τον κ. Γκίκα, όσο και από τον κ. Χαρδαλιά, είχε στόχο κυρίως του νέους, όχι μόνο γιατί αποτελούν τον κύριο λόγω διασποράς του ιού, αλλά και γιατί έχουν μπει στο στόχαστρο του ιού.

«Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.
«Στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή και στον κεντρικό τομέα είναι εύθραυστη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και απαντώντας σε ερώτηση για επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής απάντησε: «το Σύνταγμα δεν ξέρω πως προκύπτει. Ο κεντρικός τομέας είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα».

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Έκρηξη και στην Θεσσαλονίκη

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανακοίνωσε ο καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων στα 667 σήμερα, όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης προκαλεί μεγάλη ανησυχία, τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και στην κοινωνία, με κύρια συνέπεια την πίεση τους συστήματος υγείας. Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι από τα 667 κρούσματα τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική, 125 στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσίασε έκρηξη κρουσμάτων, κυρίως από τον συνωστισμό που παρατηρείται σε στέκια νεολαίας. Παράλληλα ανέφερε ότι σημειώθηκαν 8 θάνατοι, ενώ υπάρχουν 87 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα κρούσματα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.
3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline