Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:29:10

Οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν για αυστηρά μέτρα στην απείθαρχη περιοχή Θεσσαλονίκης. Στον προθάλαμο νέων μέτρων και η Αττική. Κύριο

Νέο μαύρο ρεκόρ με 1.547 κρούσματα - 419 στην Αττική και 384 στη Θεσσαλονίκη, όπου τα πραγματικά κρούσματα εκτιμώνται σε ορισμένες χιλιάδες.

Οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα από την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη, με τους ειδικούς να εισηγούνται να τεθεί σε καθεστώς lockdown η πόλη, όπως έγινε και με Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη και Καστοριά. Μάλιστα, αναμένεται αύριο η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα για την Θεσσαλονίκη με πολλούς περιορισμούς στις εργασίες, στα καταστήματα, στην ελευθερία κυκλοφορίας μέρα και νύχτα, στην αγορά κλπ..

Πάνω από 600 οι νεκροί στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας - Δέκα άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο - 108 διασωληνωμένοι - Ένα βήμα πριν από το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη - 158 κρούσματα στις Σέρρες - 61 στη Λάρισα.

Νέα εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, με τους προβληματισμούς ειδικών επιστημόνων και Κυβέρνησης να είναι πλέον πολλοί ισχυροί, ανησυχητικοί για το άμεσο μέλλον, Με ανησυχία για τα κρούσματα μέσα στον Νοέμβριο, οπότε θα έχουμε χειμωνιάτικες συνθήκες και επιπλέον την έξαρση της απλής γρίππης . Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη, που πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από το επίπεδο συναγερμού 4, που οδηγεί σε τοπικό lockdown. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να περάσει στο επίπεδο 4, ακόμη και την Παρασκευή.

Από σήμερα Πέμπτη, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών περνούν από το «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Στις «κόκκινες» περιοχές, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 μέχρι τις 5:00, ενώ απαγορεύεται και η μετακίνηση εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο». Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline