Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:08:28

Σοβαρή έρευνα από το JOHNS HOPKINS: Οι Έλληνες στη δεύτερη θέση των συνωμοσιολόγων της COVID-19, δηλαδή «των δια βίου ψεκασμένων». Μετά τη Νιγηρία και πριν τη Ν. Αφρική κ.α. Κύριο

Υψηλά παραμένουν τα ανάλογα ποσοστά της εθνικής μας, δηλαδή ατομικής και κοινωνικής μικρόνοιας-ψύχωσης.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία όπου σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι «σίγουρα ή μάλλον αληθινός». Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Περίπου το 36% των Ούγγρων, το 30% των Ιταλών και το 28% των Γερμανών πιστεύουν το ίδιο.
Υπάρχουν, ωστόσο, αποδείξεις ότι η πανδημία έχει οδηγήσει κάποιους ανθρώπους στο να πουν ότι εμπιστεύονται τους ειδικούς περισσότερο, αλλά έχει προκαλέσει επίσης και ένα κύμα παραπληροφόρησης και fake news που διασπείρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αρνητές της επιστήμης και υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline