Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:10:29

Μητσοτάκης για τις επιθέσεις συριζαίων κατά του καθηγητή Τσιόδρα, με χλευασμούς και ευτέλειες συχνά ως θεοσεβούμενο, κυβερνητικό και άλλα ανάλογα: «Απαράδεκτη η στοχοποίησή του και κάθε επιστήμονα». Κύριο

«Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε απαράδεκτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ είμαστε για να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε: «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες, είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν, είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε».

Τα τελευταία 24ωρα, μετά την επανεμφάνισή του στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Αφορμή η αναφορά του καθηγητή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό όσο αυτό είναι εφικτό και να φορούν τις μάσκες τους. «Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς», σημείωσε. Η τελευταία φράση του ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη και του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και Χρήστου Γιαννούλη.

Σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι μπορούν να βγουν άμεσα στους δρόμους 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ, με μικρές επιδιορθώσεις και τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. «Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς», ανέφεραν ακόμη. Για να ακολουθήσουν άλλες ιωνικές αναφορές για την θρησκευτικότητα του, τον διδακτισμό του, την δηιλοκυβερνητική τοποθέτηση και άλλα ευτελή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline