Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  23:59:33

Συνεχίζει ο Ερντογάν να μη θέλει να συγχαρεί τον Τζό Μπάιντεν και να βαθαίνει το χάσμα μεταξύ τους. Πιστός στην τυφλή γραμμή Τραμπ: «Θα συγχαρούμε τον νικητή μόλις οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα». Κύριο

Παράλληλα θρασύτατος και αμετανόητος επιτίθεται κατά της Κύπρου και της Ελλάδος και παριστάνει τον οπαδό του διαλόγου και τον .. εκβιαζόμενο.

-H αμηχανία του Ερντογάν συνεχίζεται, η θλίψη του για την ήττα του αλαζονικού φίλου του Ντ, Τράμπ, που τον είχε αφήσει ασύδοτο στη Μέση Ανατολή φαίνεται να είναι μεγάλη και το χάσμα με τον νέο πλανητάρχη να μεγαλώνει.

Η Τουρκία θα συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ημέρες μετά την εξασφάλιση της νίκης του Τζο Μπάιντεν επί του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Αμερική καλωσόρισες πίσω!»: Τα δεκάδες συγχαρητήρια των ξένων ηγετών στον Μπάιντεν -Καμία αντίδραση από Τουρκία, Ρωσία και Βραζιλία
Θερμά, μετά τον Μακρόν, τα συγχαρητήρια της Μέρκελ στον Μπάιντεν: Γνωρίζει καλά την Ευρώπη και την Γερμανία
Η Άγκυρα, που βρίσκεται σε διένεξη με την Ουάσινγκτον σε σειρά ζητημάτων, από την πολιτική στη Συρία έως την αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από μια συνάντηση του AKP, που έγινε υπό την προεδρία του Ερντογάν, ο Ομέρ Τσέλικ είπε ότι η Άγκυρα θα συγχαρεί και θα επικοινωνήσει με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ μόλις οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, "από σεβασμό προς τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό".

Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο : Περιμένουμε καλά νέα – Δεν θα αφήσουμε να μας αγνοήσουν

«Καλά νέα από την Ανατολική Μεσόγειο» και τις παράνομες έρευνες που πραγματοποιεί εκεί η Άγκυρα, δήλωσε πως αναμένει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας εκ νέου αιχμές τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Κύπρου

«Καλά νέα από την Ανατολική Μεσόγειο» και τις παράνομες έρευνες που πραγματοποιεί εκεί η Άγκυρα, δήλωσε πως αναμένει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας εκ νέου αιχμές τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Κύπρου.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν προειδοποίησε για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, εμφανιζόμενος ωστόσο υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής.

«Η γλώσσα των απειλών δεν ωφελεί»

«Η χώρα μας, η οποία κουβαλά στους ώμους της το βάρος κάθε εξέλιξης στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποδέχεται επ' ουδενί να την αγνοούν στο θέμα των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, διατηρήσαμε τη υπομονή και τη ψυχραιμία μας στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας σε αυτό το θέμα κινείται με την αυτοπεποίθηση που της προσέδωσε το γεγονός ότι έχει δίκιο» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

«Δεν σηκωνόμαστε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε ότι το συντομότερο η ΕΕ θα απελευθερωθεί από την έλλειψη στρατηγικής που την έχει απομακρύνει από την Τουρκία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γλώσσα των απειλών και των εκβιασμών δεν ωφελεί» συμπλήρωσε.

«Η πρότασή μας για συνέδριο των παράκτιων χωρών της ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Τ/Κ δείχνει την επιθυμία μας για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου» κατέληξε ο Ερντογάν, εκφράζοντας και την ελπίδα πως οι έρευνες που ήδη διεξάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο, θα έχουν σύντομα καλά νέα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline