Τρίτη 16 Απριλίου 2024  17:59:07

Ο Υπουργός Γ. Γεραπετρίτης προαναγγέλλει την αντιπαράθεση Μητσοτάκη με αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στη Βουλή για την Υγεία: «Ο Αλ.Τσίπρας δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον Πολάκη και τους αρνητές των επιστημονικών δεδομένων». Κύριο

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο τραμπουκισμός του Π. Πολάκη είναι μεθοδευμένος από την Κουμουνδούρου να απευθύνεται στους φανατικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους «ψεκασμένους» ιδεοληπτικούς και αρνητές της μάσκας, με επιλογή του ίδιου του Αλ. Τσίπρα.

Με έμφαση στη διαφορά των δύο διακυβερνήσεων, στα πεπραγμένα Μητσοτάκη επί ενάμισυ χρόνο στην Υγεία (τα οποία παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας) και με έμφαση στο αντιπροσωπευτικό για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ «ήθος και ύφος» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, πού έφερε σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις αυθαιρεσίες των απαγορεύσεων της....Δεξιάς.

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, για όσα εκείνος δήλωσε την Δευτέρα το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Star σε σχέση με ανάρτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη, εξαπέλυσε η κυβέρνηση, δια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό εικόνα από την συμμετοχή του σε τραπέζι με φίλους στα Χανιά εν μέσω lockdown.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό, ότι «αναγνωρίζοντας πως ήταν επαρκείς οι εξηγήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας - γιατί κι αυτό έχει τη σημειολογία του, επίσης ας θυμηθούμε ότι ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν αρειμάνιος καπνιστής παρανόμως - πρώτον απεδέχθη (σ.σ. ο πρώην πρωθυπουργός) την προτροπή από το πολιτικό του προσωπικό προς τους πολίτες να παρανομούν. Να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για μια παράνομη πράξη, υπήρξε μια μετακίνηση, η οποία υπήρξε παράνομη», ζήτησε ο Γ. Γεραπετρίτης, που συνέχισε:

Αποθρασύνθηκε ο Πολάκης μετά την κάλυψη Τσίπρα: «Τσογλάνια, δεν θα σταματήσουμε να ζούμε!», λέει στους επικριτές του

(ΝΔ για τη συνέντευξη Τσίπρα: «Καλύπτει πλήρως τις παρανομίες του κ. Πολάκη»)

«Δεύτερον, με τον τρόπο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά απεδέχθη ότι ο συγχρωτισμός δεν βλάπτει. Εδέχθη ως επαρκή την αιτιολόγηση του κ. Πολάκη ότι ο ίδιος ως γιατρός έχει υποβληθεί σε τεστ, αλλά δεν μας είπε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση κατά την οποία οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες του κ. Πολάκη του μετέδιδαν τον ιό και τον μετέφερε σε ένα νοσοκομείο». Τρίτον και το βασικότερο, με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να προφυλασσόμαστε. Καλώς ή κακώς έχω την αίσθηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Έχει υιοθετήσει ένα υγειονομικό αντιμνημόνιο σε μια λογική ότι, 'ναι, θα καβαλήσουμε το ρεύμα για να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε καλά, έχουμε έναν κορωνοϊό Μητσοτάκη, αλλά από την άλλη πλευρά αποδεχόμαστε εμμέσως ότι όλο αυτό ίσως είναι μια υπερβολή, υπό την έννοια ότι θα βρεθούν και πέντε άνθρωποι να πιούν τις ρακές τους και να διασκεδάσουν, δεν είναι και προς καταστροφή'.

Με τον τρόπο αυτό», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός, «απορρίπτει όλα τα επιστημονικά δεδομένα, στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία και ουσιαστικά φθάνει σε μια λογική πλήρους αποστροφής της επιστήμης».

Παραλλήλως ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε τη «μεγάλη εντύπωση» που του έκανε η πρόταση του τέως πρωθυπουργού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. «Θα πρέπει ο υπουργός αυτός να αποδέχεται τα πορίσματα της επιστήμης. Ο κύριος Τσίπρας αποδεχόμενος αυτό που έπραξε ο κ. Πολάκης ουσιαστικά διέγραψε μονοκονδυλιά την επιστήμη, όπως διέγραψε μονοκονδυλιά και τον κ. Τσιόδρα, τον οποίο περιέλαβε σε ένα σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον για άλλη μια φορά. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον κ. Πολάκη και δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλους εκείνους τους αρνητές των επιστημονικών δεδομένων», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αρνητής των επιστημονικών δεδομένων, όπως αυτές εκφράζονται από το βασικό μας επιδημιολόγο, τον κ. Τσιόδρα. Ο ίδιος και οι συν αυτώ εφημερίδες έχουν προβεί σε μια συστηματική επίθεση κατά του κ. Τσιόδρα. Διεμβολίζοντας την ακεραιότητα του ανθρώπου δεν κάνει κάτι άλλο από το να απορρίπτει τα επιστημονικά δεδομένα. Και τα απέρριψε και χθες», δήλωσε επιμένοντας ότι δεν νοείται πολιτικό πρόσωπο να παραβιάζει τη νομοθεσία και ο αρχηγός, ο τέως πρωθυπουργός, να υιοθετεί αυτήν την πρακτική.

Με την πρόσθετη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρεκκλίνει από εκείνα που της εισηγήθηκαν οι επιστήμονες, ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη ότι είτε προέρχεται από την κοινωνία είτε από την πολιτική οποιαδήποτε παραβίαση του κανόνα, αυτό συνιστά λάθος μήνυμα, όταν όμως προέρχεται από την πολιτική, αυτό έχει μια μεγαλύτερη απαξία.

Στο ερώτημα γιατί δεν συναινεί η κυβέρνηση στην πρόσκληση της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι ο φυσικός χώρος ανταλλαγής των απόψεων είναι η Βουλή και ο νυν πρωθυπουργός έχει έλθει στη Βουλή περισσότερες φορές από κάθε άλλο πρωθυπουργό. Θα βρεθεί και την Πέμπτη «για να γίνει μια συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με δική του πρωτοβουλία, για να ενημερώσει το Σώμα και δια αυτού τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει στο κομμάτι της υγείας. Σεβόμαστε απολύτως τον ελληνικό λαό, με διαφάνεια, με ακεραιότητα, εμείς επιζητούμε την κριτική και λογοδοτούμε στο Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό», διαβεβαίωσε για να καταλήξει, «άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για αυτό υπάρχει η Βουλή. Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα πρέπει να συγκαλείται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες υπάρχει μια ακραία κατάσταση, που απαιτεί μια μεγαλύτερη εθνική συμπόρευση, την οποίαν εμείς την αναζητούμε και μάλιστα μέσα στη Βουλή».

Αναφερόμενος στο πώς θα επιδράσει η εκλογή Μπάιντεν, αρχικώς διευκρίνισε ότι «δεν θα υπάρξει αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής εκ βάθρων -ποτέ δεν συνέβη αυτό στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών- το βέβαιον όμως είναι ότι υπό την Προεδρία του Μπάιντεν η Ελλάδα προσβλέπει σε μια εξαιρετικά αγαστή συνεργασία. Ήδη ήταν εξαιρετικά καλές οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, τώρα έτι περαιτέρω υπάρχει ένας λόγος αναβάθμισης της καλής αυτής σχέσης, η προσωπική γνωριμία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με τον πρωθυπουργό μας -και αυτό θα αποτελέσει μια καλή μαγιά στις περαιτέρω εξελίξεις. Η εκλογή Μπάιντεν θα αποτελέσει βάση για μεγαλύτερη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», προέβλεψε εξάλλου ο υπουργός με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι το μεσοδιάστημα ως την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από το νέο Πρόεδρο παραδοσιακά είναι ένα αδρανές διάστημα.

Η ΝΔ είχε ζητήσει εξαρχής από τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον κ. Πολάκη καθώς παρανόμησε.

Ωστόσο, μετά την κάλυψη Τσίπρα, σε νεότερη ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα τόνισε: «Αν κάτι συγκρατήσαμε από την ασυνάρτητη συνέντευξη του κ. Τσίπρα είναι η πλήρης κάλυψη στον κ. Πολάκη. Δεν τον ενόχλησε η παράνομη πράξη, αλλά η δημοσιοποίησή της. Και αφού δεν την καταδικάζει, την καλύπτει. ''Παρανομείτε, αλλά στα κρυφά'', λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα. Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline