Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020  21:40:29

Το διαρκές κλείσιμο των Ναών

Κλειστοί θα παραμείνουν οι ναοί καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown σύμφωνα με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, για τα μέτρα που ισχύουν σε όλους τους χώρους λατρείας.

Ουσιαστικά στους ναούς θα εισέρχονται μόνο οι κληρικοί και τα απαραίτητα πρόσωπα για να τελούνται οι κεκλεισμένων θυρών ακολουθίες, ενώ οι μόνες στιγμές κατά τις οποίες θα επιτρέπεται είσοδος πιστών στους ναούς (μέχρι 9 άτομα) είναι στις κηδείες.

Παρόλα αυτά οι λειτουργίες και οι εορτασμοί στους Ιερούς ναούς το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ως συνέπεια τη διασπορά του ιού μεταξύ Ιεραρχών κληρικών και πιστών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη που επικαλέστηκε στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, για τοις οποίες παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που δεν τις είχε απαγορεύσει, συνέβαλαν στην υπερμετάδοση του ιού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η κυβέρνηση δεν πήρε νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, εισακούγοντας ουσιαστικά το αίτημα των τοπικών αρχών και της εκκλησίας να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της συμπρωτεύουσας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline