Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:31:49

Ειδική εισαγγελική παρέμβαση για τους αρνητές-κήρυκες του κορωνοιού (συνήθως των δύο άκρων, θρησκόληπτων ή του χαβαλέ...). Με δημόσιες προτροπές προς άλλους κατά της μάσκας και των εμβολιασμών. Κύριο

Στο στόχαστρο και οι δηλώσεις του τραγουδιστή Πετράκου και άλλων καλλιτεχνών.

Νέα, ειδική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων, δηλώσεις και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα όσα αναφέρονται στις εφημερίδες «Μακελειό» (φύλλα 10 και 11.11.20) και «Ελεύθερη Ώρα» (φύλλο 19.11.2020), αλλά και δηλώσεις στο διαδίκτυο και video, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες προέβη πριν από λίγες ημέρες ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ' εξακολούθηση και διέγερση σε ανυπακοή.

Η παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας περιορισμού των fake news αναφορικά με τους κινδύνους της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των τεστ και των εμβολίων κ.ά.

. Μεταξύ των βίντεο που θα διερευνηθούν είναι και αυτό με δηλώσεις του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο νέος κορωνοϊός δεν αποτελεί πανδημία. Παράλληλα, αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ, κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων αλλά και τα εμβόλια για τον ιό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline