Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:47:22

Επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη γενική άρνηση των ιδιοκτητών να συνεργασθούν με το Κράτος για ασθενείς με κορωνοιό. Κατά τα άλλα είχαν εξασφαλίσει «σκανδαλώδεις», διπλάσιες τιμές από τις κανονικές και υπερκέρδη κατά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Κύριο

Η πρώτη δέσμευση ιδιωτικών κλινών αφορά μόνο σε 200 κλίνες από το σύνολο των 1200, γιατί δεν προβλέπονται προς το παρόν ανάγκες για περισσότερες διαθέσιμες για να αποδειχθεί ότι οι σχετικές συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας-μετά διαφωνιών και σκληρών όρων- δεν έγιναν τελευταία στιγμή αλλά από καιρό τώρα. 

Καλώς δεν έγινε η πρόωρη επίταξη, που ζητούσαν επιπόλαια τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και μάλιστα όλων των κλινικών της Ελλάδος, γιατί το μέτρο θα κόστιζε μεγάλα ποσά στο Κράτος για αποζημιώσεις όλων των κενούμενων-διαθέσιμων κρεβατιών, από τότε μέχρι σήμερα.
Ωστόσο αυτή η προσεκτική τακτική του υπουργείου Υγείας δεν εμπόδισε τις ψευδολογίες της Αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση πρόσφερε από την περασμένη Άνοιξη-και μάλιστα προκατέβαλε- μεγάλα ποσά από τις υπέρογκες τομές από την «ενοικίαση» στους κλινικάρχες, πράγμα ψευδές και ανυπόστατο.

Άμεσα θα ξεκινήσει η διακομιδή νοσηλευομένων ασθενών από ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε άλλες ιδιωτικές μονάδες, προκειμένου να μπορούν να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19. Ενός του Σαββατοκύριακου κατά ορισμένε ς πληροροφίες.
Η μεταφορά των ασθενών non Covid (που είχαν ήδη μεταφερθεί στις κλινικές πριν την επίταξη) θα γίνει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς η κανονική λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών θα ξεκινήσει από Δευτέρα.

«Πληροφορήθηκα από τα κανάλια σήμερα το πρωί για την επίταξη. Είχα πάρει χθες το έγγραφο για να το προωθήσω στους συναδέλφους, στο οποίο η κυβέρνηση ζητά να παραχωρήσουν οι κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τις 9 το βράδυ. Μέχρι χθες, η απάντηση ήταν ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αποσυμφορήσουμε το σύστημα υγείας, παίρνοντας τους ασθενείς που είναι non covid. Οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή ήταν η συμφωνία και τον Μάρτιο στην πρώτη φάση της πανδημίας, και τώρα τον Σεπτέμβρη, μέχρι προχθές που υπήρξε μια σύσκεψη στα γραφεία της Θεσσαλονίκης της ΥΠΕ», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ο κ. Σαραφιανός, τόνισε στη συνέχεια εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο του ότι «το θέμα είναι να θεραπεύσουμε, να σώσουμε ανθρώπους και όχι να μεταδώσουμε εμείς τον ιό. Αυτό είναι πρωτεύον και αυτή ήταν η διαφωνία μας. Στο ότι εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε φορείς μετάδοσης». Πρόσθεσε δε πως υπήρξε συμφωνία με δύο κέντρα αποκατάστασης περιφερειακά της πόλης με 124 και 200 κρεβάτια, αντίστοιχα, ωστόσο δεν προχώρησε.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι στην ιδιωτική κλινική

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιοι είναι οι κίνδυνοι για να γίνουν φορείς μετάδοσης, ο κ. Σαραφιανός απάντησε ότι όταν έχεις ένα ασανσέρ και περάσει ένας νεφροπαθής για να κάνει αιμοκάθαρση και σε πέντε λεπτά περάσει ένας με κορωνοϊό, και ξέρουμε ότι ζει ο ιός επί μέρες, τότε κινδυνεύει είτε ο ένας είτε ο άλλος να κολλήσει. Επίσης «τα ειδικά μέτρα προστασίας που έχουμε πάρει είναι αυτά που προβλέπονται από τις ιδιωτικές κλινικές. Για αντιμετώπιση κορωνοϊού είναι διαφορετικά άρα θα πρέπει και τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα και να υπάρξει εκπαίδευση προσωπικού και γιατρών», σημείωσε.
Όπως είπε στη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού για περιστατικά Covid, η οποία δεν υπάρχει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline