Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:05:50

Αποφασισμένος ο Μιχ. Χρυσοχοίδης να απαγορεύσει την πορεία και για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μητέρα και αδελφή αποζημιώθηκαν με σύνολο 800.000 ευρώ από το Κράτος. Κύριο

Η 6ης Δεκεμβρίου ημέρα επεισοδίων, καταστροφών και συγκρούσεων από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές.

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επικύρωσε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ στην οικογένεια του. Ζήτημα που έδωσε λαβή για απαράδεκτα σχόλια. Πάντως από χρόνια πριν μητέρα και γενικά οικογένεια είχαν καταδικάσει με συνέπεια τις επεισοδιακές εκδηλώσεις βίας και συγκρούσεις με την Αστυνομία στις 6 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το 2013 η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τζαλικιάν και η αδερφή του, κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας από το Ελληνικό Δημόσιο να τους καταβάλλει αποζημίωση ως ψυχική οδύνη για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, 2 εκατ. ευρώ στη μητέρα του και 700.000 ευρώ στην αδερφή του.

Τελικά το 2015 το Διοικητικό Πρωτοδικείο με απόφασή του, επιδίκασε 900.000 ευρώ ως ψυχική οδύνη στους οικείους του εκλιπόντος και συγκεκριμένα 650.000 ευρώ στη μητέρα του και 250.000 ευρώ στην αδερφή του. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης ασκήθηκαν εφέσεις και από τις δύο πλευρές.
Εν συνεχεία η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έκαναν αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς υποχωρώντας κατά 100.000 ευρώ από το αρχικό συνολικό ποσό που είχε επιδικάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Με αυτή την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «έκλεισε» το αστικό μέρος της υπόθεσης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πέρυσι, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας δεν μετέτρεψε προς το ηπιότερο την κατηγορία για τον ειδικό φρουρό, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, από κάθε κατηγορία ο Βασίλης Σαραλιώτης.
Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που αν και κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός φυλακής, λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όμως, του αναγνωρίστηκε, λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί πλέον να υποβάλλει αίτημα να βγει εκτός φυλακής.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις εξέφρασε η πολιτική αγωγή, με τους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκο Κωνσταντόπουλο να προαναγγέλλουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline