Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:24:45

Νέα Navtex έως τις 29 Νοεμβρίου

Η Τουρκία επιμένει στην τακτική των προκλήσεων καθώς ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή Καστελλόριζου και Ρόδου η οποία έχει ισχύ από σήμερα 21 Νοεμβρίου έως τις 29 του μηνός.


Η προηγούμενη Νavtex έληγε στις 23 Νοεμβρίου αλλά οι Τούρκοι έσπευσαν να την εκδώσουν καινούρια – όπως είχαν κάνει και με δύο προηγούμενες – λίγο πριν τη λήξη της.

Όπως όλα δείχνουν η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση για διάλογο και για αποχώρηση του Oruc Reis από περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πιο συγκεκριμένα, το βόρειο άκρο της περιοχής που δεσμεύει η Τουρκία φτάνει σε απόσταση μόλις 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελλόριζο. Δηλαδή το Oruc Reis θα φτάσει μία ανάσα από το ελληνικό νησί. Οι Τούρκοι είχαν κάνει το ίδιο με τη Νavtex που είχαν εκδώσει στις 11 Οκτωβρίου.

Είναι πρόδηλο ότι οι Τούρκοι προκαλούν και επιχειρούν και ψυχολογικό «πόλεμο» αφού στέλνουν το Οruc Reis λίγο πριν το όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων (τα 6 ν.μ) αλλά σε σημείο που είναι ορατό από το ελληνικό νησί.
Με αντι-Navtex στην... αντι-Navtex της Αθήνας απαντά η Άγκυρα, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει ξανά ότι το Oruc Reis διεξάγει έρευνες μέσα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, για λογαριασμό της Τουρκίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline