Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  20:41:42

Άνετα πρώτη, «μόνο» με 16,1 μονάδες η ΝΔ, χωρίς σημάδια αισθητής δικής της φθοράς και ανόδου των άλλων... Όμως φόβος από την επιδημία και διχασμός για το εμβόλιο. Κύριο

Προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών και τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» - Πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες η πανδημία και έπειτα η οικονομία - Τι λένε για την πορεία της χώρας και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.


Μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 16,1 ποσοστιαίες μονάδες, με το 35,1% να απαντά ότι θα ψήφιζε ΝΔ αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή και το 19% να απαντά ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Η πλειοψηφία (51%) αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση και ακόμα θετικότερη (58%) είναι η αξιολόγηση του πρωθυπουργού. Αντιθέτως, επτά στους δέκα πολίτες αξιολογούν αρνητικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται καθαρά και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών (με τον Αλέξη Τσίπρα τρίτο πίσω από την Φώφη Γεννηματά) όπως και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 45% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 42% προς τη λάθος κατεύθυνση. Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι με διαφορά η επιδημία του κορωνοϊού και η ιατρική περίθαλψη (54%) και ακολουθεί η οικονομία (21%) και η ανεργία (7%). Σημειώνεται ότι μόνο το 11% αξιολογεί θετικά τη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, δύο στους τρεις πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι και θεωρούν ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας. Το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 41% εμφανίζεται αρνητικό. Θετικότερη στάση έναντι του εμβολίου έχουν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline