Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  14:12:40

Αναγκαία η στήριξη των οικογενειών

Το θέμα της στήριξης των οικογενειών των ανθρώπων που θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ελλάδα έθιξε στον Πρωθυπουργό και η Ελένη Καραμαλέγκου που εργάζεται σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο του Λονδίνου ως επικεφαλής των Social Media.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Καραμαλέγκου επεσήμανε το ζήτημα της στήριξης στη φύλαξη των παιδιών, αλλά και της εκπαίδευσής τους, ειδικά στο θέμα της γλώσσας. Επίσης αναφέρθηκε και στα συνταξιοδοτικά προγράμματα που παρέχονται από εταιρείες του εξωτερικού. "Για να επιστρέψει κάποιος θα πρέπει να εξασφαλίσει την καθημερινή αλλά και τη μακροπρόθεσμη ποιότητα της ζωής του", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποιότητα ζωής

Το θέμα της ποιότητας ζωής τέθηκε από σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, όπως από την Μαρία Κατσαρού που έχει δική της εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία, την οποία όμως είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα. Η κα Κατσαρού αναφέρθηκε στις δομές και στο Σύστημα Υγείας. Στο ζήτημα των δομών αλλά και των υποδομών στάθηκε και ο Γιάννης Ζαφείρης, ο οποίος εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε γνωστή πολυεθνική εταιρία με έδρα την Ελβετία.
Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, που αναφέρθηκε και στο προσωπικό του παράδειγμα, καθώς και ο ίδιος είχε επιστρέψει πριν λίγα χρόνια, μετά από πολυετή παραμονή στο εξωτερικό για να εργαστεί στη χώρα μας. Ο κ. Πατέλης επεσήμανε πως τα φορολογικά κίνητρα που θεσμοθετούνται αφορούν όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline