Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:31:43

Σε κατάσταση κακοδιοίκησης πλέον Υπουργεία, Εφορίες, Ταμεία, Τράπεζες, Δήμοι-Περιφέρειες. Μεγάλα παράπονα πολιτών για την έλλειψη επικοινωνίας και εξυπηρέτησης. Κύριο

Καταστάσεις διαμαρτυρίας ως αποτελέσματα της τηλεργασίας κατά 50% και της συνηθισμένης αδιαφορίας-λούφας των κρατικών υπαλλήλων.

Ολο και πιο προβληματική γίνεται η σχέση των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς από πολλούς εργαζομένους του δημόσιου τομέα οι αποφάσεις για αλλαγή στο ωράριο και για ενίσχυση της εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό, μεταφράστηκε σε παρατεταμένη αργία λόγω κορωνοϊού. Και απουσία κατά 50% λόγω τηλεργασίας και κοπάνας λόγω κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης.

Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφονται πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να αναζητήσουν δυνατότητες ηλεκτρονικής επικοινωνίας, αλλά και για ορισμένες συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη επίσκεψη σε κάποια δημόσια υπηρεσία.
Από μια εμπειρική καταγραφή του υπουργείου Εσωτερικών, όπου απευθύνονται για παράπονα πολλοί πολίτες, θεωρώντας το ως αρμόδιο για όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, τα περισσότερα παράπονα για αδυναμία επικοινωνίας και μηδενική εξυπηρέτηση αφορούν εφορίες, τον ΕΦΚΑ , τα Ταμεία , τους ΟΤΑ και την Πολιτική Προστασία που λόγω εμπλοκής με τον κορωνοϊό έχει μεγάλη ζήτηση.

Η αγανάκτηση των πολιτών προκύπτει πρωτίστως από την αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας. Αυτή πρέπει να προϋπάρξει για να καθοριστεί ραντεβού, καθώς στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, προς αποφυγήν συνωστισμού. Ωστόσο, όταν κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα, δεν γίνεται να ορισθεί ραντεβού και όσοι απηυδισμένοι πολίτες αποφασίζουν να πάνε μέχρι την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει συναντούν άρνηση εισόδου, καθώς δεν έχουν ραντεβού και οδηγίες να κλείσουν ένα στα τηλέφωνα που ποτέ δεν απαντούν ή δείχνουν διαρκώς κατειλημμένα.

Ο φαύλος κύκλος που έχει δημιουργηθεί δεν έχει περάσει απαρατήρητος και είναι σε γνώση των αρμοδίων, καθώς οι διαμαρτυρίες πολιτών είναι συνεχείς. Μάλιστα, πρόσφατα, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος παρότρυνε τους πολίτες να προχωρούν σε καταγγελίες όταν δεν εξυπηρετούνται. Ωστόσο, φαίνεται στην πράξη ότι οι καταγγελίες δεν είναι αρκετές εάν δεν ενεργοποιήσουν επόμενα βήματα των αρμοδίων προϊσταμένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίοι χρειάζεται να δραστηριοποιηθούν για να σταματήσουν οι υφιστάμενοί τους να λειτουργούν σαν να βρίσκονται σε παρατεταμένη, πολύμηνη άδεια μετ' αποδοχών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline