Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:56:02

«Δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις στις 6 Δεκεμβρίου για επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου» δήλωσε- αξίωσε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την ερχόμενη Κυριακή. Κύριο

Lockdown: Νέα παράταση των περιορισμών και απαγορεύσεων δόθηκε από την Κυβέρνηση, και μάλλον όχι η τελευταία. Παρατείνεται έως τις 6 Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου πάντοτε σημειώνονται επεισόδια από ομάδες μαθητών αναρχικών και αντιεξουσιαστών.

Σε χθεσινή του δήλωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε της επί της ουσίας αντισυνταγματικής απαγόρευσης των συναθροίσεων με την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος κατά το τριήμερο του Πολυτεχνείου, αλλά και της βίαιης διάλυσης της συγκέντρωσης στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ προανήγγειλε τη χρήση καμερών από τα ΜΑΤ και άλλα σώματα της ΕΛΑΣ όταν τα τελευταία θα επιχειρούν κατά διαδηλωτών.

«Το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπιση εντός των ορίων προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι «έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις ούτε στις 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο» ανέφερε.

Κάμερες σε ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ

Σε ότι αφορά τη χρήση καμερών από τα ΜΑΤ και τα άλλα σώματα της Αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Έχει τελειώσει η υπόθεση. Έχουν ρυθμιστεί όλες οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα βγαίνουν στις επιχειρήσεις με κάμερα της οποίας η λειτουργία θα ανακοινώνεται σε αυτούς που διαδηλώνουν, ότι από τώρα αρχίζει η καταγραφή».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημείωσε ότι αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε ένα σημείο όπου θα κρατιέται με όλους τους κανόνες και τις δικλείδες ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα. «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για προανακριτικούς λόγους, είναι προφανές ότι με άδεια του εισαγγελέα θα χρησιμοποιείται» ανέφερε.

«Και άλλες ομάδες της αστυνομίας όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ, θα φέρουν κάμερες στο σώμα τους, άλλου είδους, που θα χρησιμοποιούνται την ώρα των επιχειρήσεών τους. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στη διαφάνεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας και θα λυθούν πολλά προβλήματα» συμπλήρωσε.

Νέο δόγμα

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις και έκανε λόγο για αλλαγή του επιχειρησιακού δόγματος.

«Θα υπάρξει καινούργιο επιχειρησιακό δόγμα, θα υποχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη χρήση χημικών. Θα υπάρξουν άλλα πράγματα πιο ήπια έτσι ώστε να αλλάξουμε ριζικά όλο αυτό το επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε 3 φορές περισσότερα χημικά σε έναν χρόνο από ό,τι έχουμε ρίξει εμείς σε έναν χρόνο», επισήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline