Τρίτη 16 Απριλίου 2024  14:58:26

Τα επεισόδια κηλίδωσαν την ιερή μέρα του Μαραντόνα. Τα εξωραϊσμένα «πονεμένα πλήθη» αποτελούνταν μεν από θαυμαστές αλλά και από άθλιους χουλιγκάνους, που επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο την ώρα της κηδείας.

Τα ΜΜΕ στη χώρα κατακεραυνώνουν την ανικανότητα του κράτους αλλά καθόλου τις άθλιες συμπεριφορές ανθρώπων του όχλου και του χουλιγκανισμού.

Βράζει η Αργεντινή για την ανικανότητα του κράτους και την απειθαρχία την ασέβεια και την θρασύτητα, πολλών πολιτών που οδήγησαν σε επεισόδια κατά το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Για «διεθνή εξευτελισμό» έκαναν λόγο τα αργεντίνικα μέσα ενημέρωσης, μετά τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και έδειχναν κάκιστη οργάνωση της διαδικασίας απότισης φόρου τιμής περίπου ενός εκατομμυρίου Αργεντινών στο ίνδαλμά τους στο Μπουένος Άιρες.

Το κακό ξεκίνησε από τον εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο των 10 ωρών που δόθηκε την Πέμπτη το πρωί στον κόσμο για να περάσει από το φέρετρο του Ντιεγκίτο για το «ύστατο χαίρε». Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τεράστιο, όπως αναμενόταν, και οι ουρές εκτείνονταν για χιλιόμετρα. Ευθύνη για τον περιορισμένο χρόνο φέρει και η οικογένεια του Μαραντόνα, που επέμενε να γίνει η ταφή το απόγευμα της Πέμπτης.

Το άλλο πρόβλημα ήταν η πολιτική εκμετάλλευση του θανάτου του Μαραντόνα, με την κυβέρνηση να επιλέγει να διεξαχθεί όλη η διαδικασία στο προεδρικό μέγαρο της χώρας και τα κυβερνητικά στελέχη να φωτογραφηθούν πλάι στο φέρετρο.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το ξέσπασμα επεισοδίων όταν κάποιοι προς το μέσον της ουράς αντιλήφθηκαν ότι δε θα προλάβαιναν να «δουν» για μια τελευταία φορά τον Μαραντόνα και άρχισαν να σπάνε την εντελώς αφρούρητη σειρά από κινητά κιγκλιδώματα.

Οι συγκρούσεις με την αστυνομία δεν άργησαν, σημειώθηκαν τραυματισμοί, και όταν η αντιπρόεδρος της χώρας, η λαϊκίστρια Κριστίνα Κίρχνερ, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο για να προσκυνήσει τη σορό πολύς κόσμος όρμησε μέσα ανεξέλεγκτα, το λαϊκό προσκύνημα ανεστάλη πρόωρα, και τόσο ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες όσο και η κα Κίρχνερ έφυγαν τρέχοντας.
Χαοτική ήταν και η αυτοκινητοπομπή από το κέντρο του Μπουένος Άιρες στο νεκροταφείο της Μπέγια Βίστα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η νεκροφόρα και τα οχήματα της αστυνομίας πήραν προς στιγμήν λάθος δρόμο και... έμπλεξαν σε κίνηση.

Τα αργεντίνικα μέσα ενημέρωσης σχολίαζαν ότι η χώρα τους δεν είναι ικανή να οργανώσει τίποτε, θυμίζοντας και την αδυναμία της να φιλοξενήσει πέρυσι τον δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, του νοτιοαμερικάνικου Τσάμπιονς Λιγκ δηλαδή, μεταξύ των δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας (Ρίβερ-Μπόκα), με αποτέλεσμα να γίνει το ματς στη... Μαδρίτη.
«Μία ημέρα έπρεπε να σεβαστούμε. Μία ημέρα μόνο! Την ιερή ημέρα του Μαραντόνα. Ούτε αυτό δεν καταφέραμε,» ανέφερε σχολιαστής στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Α24.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline