Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:40:47

Ζέρβας- Τζιτζικώστας για την περιοχή Θεσσαλονίκης: «Να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα». Φοβίζουν οι απρόσεκτες συγκεντρώσεις των γονέων έξω από τα σχολεία. Κύριο

Εκτός από τις συγκεντρώσεις αυτές κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, μείζον πρόβλημα επίσης είναι η συμβίωση με ηλικιωμένους στο ίδιο σπίτι.

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα για την πορεία της πανδημίας, όπου δεν τιθασεύεται εύκολα και κανονικά ο κορωνοιός, παρά ότι έχουμε ήδη διανύσει τρείς εβδομάδες περιορισμών και απαγορεύσεων και βαδίζουμε στην τέταρτη.

Υπέρ του να μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι τα Χριστούγεννα τάχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Κάτι τέτοιο σημαίνει τη διατήρηση της τηλεκπαίδευσης και το άνοιγμα των σχολείων από τον Ιανουάριο. Από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά έως τα Λύκεια τις Ανώτατες Σχολλές.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η σταδιακή άρση των μέτρων έχει ως πρώτο βήμα τα δημοτικά σχολεία. Ωστόσο το ζήτημα παραμένει υπό συζήτηση και με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Νίκος Σύψας πρότεινε την παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη φάση της επανεκκίνησης δεν περιλαμβάνει τα σχολεία.

Εξαιρετικά μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για την εστίαση, που θεωρείται ως τομέας υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και το άνοιγμά της θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο κατά την περίοδο των εορτών. Με βάση τον προγραμματισμό, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία -κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία - καθώς και το λιανεμπόριο, από τα μικρότερα καταστήματα.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει» ήταν το κεντρικό μήνυμα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξαδάκτυλος : Οπωσδήποτε όχι άρση της καραντίνας στις 7 Δεκεμβρίου
Άνοιγμα μόνο με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Μόνον με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών θα πρέπει να βγούμε από την καραντίνα και οπωσδήποτε όχι στις 7 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού τόνισε και αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πάντως ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline