Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:55:28

Πάνε για θλιβερό ρεκόρ τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και οι αμέτρητοι θάνατοι στην Τουρκία: Καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Ερντογάν -Κανείς έξω από Παρασκευή ως Δευτέρα. Κύριο

Τουρκία: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό για έβδομη ημέρα -29.981 νέα κρούσματα, αμέτρητοι οι νεκροί κατά εκατοντάδες. Και μετά πάνω από 31.000 κρούσματα.

Η Τουρκία θα επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικά λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταρρίπτουν ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ο Ερντογάν.

Κορωνοϊός: Η Τουρκία ανακοίνωσε για πρώτη φορά ασυμπτωματικούς ασθενείς -168 θάνατοι από την πανδημία

Τουρκία: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό για έβδομη ημέρα -29.981 νέα κρούσματα

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του.
Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο απολογισμός των νεκρών από νέο κορωνοϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα, σήμερα, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις.

Εδώ και 4 μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μονάχα τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις.

Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Τουρκία κατέγραψε νέο ρεκόρ για έβδομη συνεχή ημέρα, με 185 νεκρούς από την Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το Σάββατο, η Τουρκία ανακοίνωσε 182 θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού. Η χώρα καταγράφει συνεχόμενα ρεκόρ θανάτων την τελευταία εβδομάδα, καθώς εισέρχεται και εκείνη στο δεύτερο κύμα της Πανδημίας.

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία -Στους 182 οι νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες και τα ασυμπτωματικά περιστατικά, μειώθηκε ελαφρώς στα 29.981. Το Σάββατο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανερχόταν στις 30.103.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι 13.558.

Την προμήθεια κινεζικών εμβολίων υπέγραψε η Τουρκία
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε πως η Άγκυρα υπέγραψε ένα συμβόλαιο για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου κατά της Covid-19 από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech.

«Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που θα παραδοθούν κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline