Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:09:19

Καθηγητής στη Γενεύη Μαν. Δερμιτζάκης με αρκετή απορία: «Πολλοί αναλογικά είναι οι νεκροί στην Ελλάδα... Ίσως υπάρχουν περισσότερα κρούσματα». Κύριο

«Ίσως υπάρχουν περισσότερα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Δερμιτζάκης λέγοντας ότι ο αριθμός θανάτων στη χώρα μας είναι πολύ υψηλός συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν μειώνονται οι νεκροί από κορωνοϊός , εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Γενεύης. Γεγονός που σημαίνει ότι τα νέα μέτρα, που ελήφθησαν, τα οποία ήδη μπαίνουν στην πέμπτη εβδομάδα απαγορεύσεων και σκληρών μέτρων, τα οποία, δεν απέδωσαν ικανοποιητικά.
Επιχειρώντας να εξηγήσει την αναλογία αυξημένων θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα, σημείωσε ότι αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει η πλήρη εικόνα των κρουσμάτων.

«Ίσως υπάρχουν περισσότερα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ο αριθμός θανάτων στη χώρα μας είναι πολύ υψηλός συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση προσθέτοντας ότι η καμπύλη Ελβετίας-Ελλάδας είναι παρόμοια. Υπογράμμισε ότι αυτό οφείλεται στον μικρό αριθμό των τεστ.
Παράλληλα, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε στη συζήτηση για το αν βιάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς. Ο ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι το εμβόλιο που εγκρίθηκε είναι ένα ασφαλές εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν.

«Η κριτική που ασκείται τώρα δεν είναι εποικοδομητική», σχολίασε ο κ. Δερμιτζάκης και συνέχισε ότι είμαστε στη φάση που πρέπει να καλλιεργείται η εμπιστοσύνη ως προς το εμβόλιο και με αυτή η κριτική δεν βοηθάει. «Ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεμβάσεις δεν κάνουν καλό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 έδωσε και μια απάντηση σε όσους φοβούνται το εμβόλιο και τις ενδεχόμενες παρενέργειες του, πως αν φοβούνται αυτό τότε θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο για τα προβλήματα που αφήνει ο ιος που είναι σε μεγαλύτερο φορτίο και προσβάλλει πολλαπλά όργανα του σώματος μας με μοιραία κατάληξη.

Κορωνοϊός : 98 νεκροί και 612 διασωληνωμένοι – 1.667 τα νέα κρούσματα

Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων που δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Σε 1667 ανήλθαν τα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Από αυτά 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.
4966 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29765 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2804 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1118 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline