Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  06:04:43

Με είσοδο πελάτη από Δευτέρα σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, κομμωτήρια-νυχάδικα και σε κοσμηματοπωλεία. Όλο το άλλο λιανεμπόριο, θα συνεχίσει με την μέθοδο του click away. (με ραντεβού και εκτός καταστήματος) Κύριο

Χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς προέλευσης οι πελάτες της πρώτης κατηγορίας, με αναρτημένο λίστα πελατών τα καταστήματα της δεύτερης κατηγορίας. Στα εμπορικά κέντρα τα καταστήματα θα λειτουργούν με βάση τις πιο πάνω δύο διαιρέσεις.

Βεβαιότητα θεωρείται από το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και τους ενδιαφερόμενους κλάδους του λιανεμπορίου το άνοιγμα από Δευτέρα. Οι επόμενες μέρες είναι οι πιο κρίσιμες σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους. Και αυτό γιατί έως τις 16 του μήνα θα έχει φανεί το μέγεθος της ζημιάς από τον συνωστισμό των Θεοφανείων.
Αν και αρχικά οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι τα δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων εντούτοις τις τελευταίες ώρες επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως γλιτώσουμε το αρνητικό σενάριο του τρίτου κύματος και δούμε μια ελεγχόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες μέρες, τότε την Παρασκευή θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά τα νέα μέτρα.
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα ανοίξει ο κλάδος της ένδυσης, υπόδησης, τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών και τα κοσμηματοπωλεία με την μέθοδο των ραντεβού εντός.

Με την μέθοδο click away θα ανοίξουν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου εκτός από τις περιοχές που έχουν μπει σε επιτήρηση καθώς φοβούνται για ξέσπασμα την επιδημίας σε αυτές.

Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα όπου υπάρχει δυνατότητα παραλαβής εκτός θα είναι παραλαβή εκτός και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα θα έχουμε click in shop, δηλαδή, εντός του καταστήματος. Βεβαίως θα ισχύσει ο περιορισμός των ατόμων βάση τετραγωνικών και θα υπάρχει αναρτημένη λίστα των ραντεβού τα οποία θα κλείνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

Ειδικότερα, το πρώτο θα είναι η παράταση του lockdown για άλλη μια εβδομάδα. Δεν αλλάζει κάτι στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας ούτε στα μηνύματα. Το lockdown θα παραταθεί και η εκτίμηση είναι ότι η παράταση θα συνεχιστεί σίγουρα έως το τέλος του μήνα.

Το δεύτερο μέτρο θα δώσει μια ανάσα στην οικονομία και στις χειμαζόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς από Δευτέρα 18/1 θα δούμε το click in shop. Οι καταναλωτές θα πηγαίνουν στo κατάστημα με προγραμματισμένο ραντεβού και θα μπορούν να δοκιμάζουν το προϊόν εντός καταστήματος. Πριν από την προσέλευση θα λαμβάνουν από το μαγαζί ένα SMS με την ώρα και την ημερομηνία που πρέπει να βρίσκονται στο κατάστημα. Θα έχουν στη διάθεσή τους 3 τρεις ώρες για αγορές από τη στιγμή που θα στείλουν το μήνυμα στο 13033.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline