Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  13:54:34

Παγώνει η συζήτηση για άνοιγμα Γυμνασίων- Λυκείων για τον Φεβρουάριο. Αλλάζει τον ενθουσιασμό της η υπουργός Ν. Κεραμέως – Οι προβληματισμοί. Κύριο

Μια ακόμη πρόχειρη εξαγγελία της υπουργού Παιδείας: Γιατί δεν μπορεί να επιστρέψει στα θρανία μόνο η Γ' Λυκείου.

Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ανέφερε-κόντρα σε προηγούμενους ενθουσιασμούς για σύντομη έναρξη- η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για επιστροφή των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία από τις επόμενες ημέρες και δυο εβδομάδες.

Η υπουργός μεταξύ άλλων έδειξε την ικανοποίησή της για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στη σχολική κοινότητα, ενώ σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς τόνισε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και χτες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θέτοντας τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

Το τρίτο μέτρο στις εξαγγελίες αύριο από τον κ, Χαρδαλιά έχει να κάνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το άνοιγμα που περίμεναν πολλοί δεν θα γίνει ούτε στις 18/1 καθώς οι λοιμωξιολόγοι δεν θεωρούν ότι έχουν ακόμα τα επιδημιολογικά δεδομένα που χρειάζονται για να πάρουν μια τόσο λεπτή απόφαση.
Συγκεκριμένα η υπουργός διευκρίνισε χτες ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ' Λυκείου, καθώς – όπως είπε – οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α' και στην Β' Λυκείου.
«Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

«Είμαστε έτοιμοι»

«Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» πρόσθεσε.
«Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα του πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο» ανέφερε.

Εν αναμονή των αποφάσεων

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένει πάντως τις εισηγήσεις από την Επιτροπή των ειδικών η οποία θα συνεδριάσει έτσι κι αλλιώς την Παρασκευή.
Η Επιτροπή θα σταθμίσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει διαφανεί σε μεγάλο βαθμό το «αποτύπωμα» της εορταστικής περιόδου στα ημερήσια κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές φαίνεται ότι προτάσσουν την επανεκκίνηση και των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα έχουν διακοπεί από τις 7 Νοεμβρίου.
Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εν μέσω μίας δύσκολης χρονιάς, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Αν και οι ειδικοί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την συνεδρίαση της Παρασκευής, φαίνεται πως εάν δεν αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να εισηγηθούν να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 18 ή 25 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, ακόμη παραμένει άγνωστο εάν οι ειδικοί θα δώσουν προτεραιότητα στη Γ΄ λυκείου ή θα εισηγηθούν το άνοιγμα όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline