Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  11:24:34

Μεγάλο πρόβλημα με τους κατάκοιτους-κλινήρεις ηλικιωμένους, που είναι δεκάδες χιλιάδες να εμβολιασθούν. Δεν υπάρχει ακόμα διαμορφωμένο σχέδιο του Κράτους. Κύριο

Πρώτη κοινή πρωτοβουλία ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής για εμβολιασμό των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Θα διαθέσουν δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Toν εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν προτίθεται να αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό στο υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Προσέθεσε ότι η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ, προτίθενται να διαθέσουν στο υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους και δύο ασθενοφόρα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να πραγματοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια, ο εμβολιασμός της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline