Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:04:23

Ιστορική στιγμή τα 12 μίλια στο Ιόνιο, λέει ο Νίκος Δένδιας

«Μια ιστορική στιγμή για την Πατρίδα μας: Η Ελλάδα μεγαλώνει με την ψήφιση του νομοσχεδίου για επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων, μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.


Περαιτέρω, επισημαίνει πως με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων και στις άλλες περιοχές της επικράτειας.

Σε παρέμβασή του λίγο πριν την ψηφοφορία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και σχολιάζοντας τις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:
«Νομίζω ότι και χθες και σήμερα ο Πρωθυπουργός ευθέως τοποθετήθηκε επί του διαρκούς ισχυρισμού του ΣΥΡΙΖΑ περί πολλών γραμμών, περί διαφορετικών διατυπώσεων και τα λοιπά. Δεν έχει έννοια... Τα λέει κανείς μια φορά, δυο φορές, από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνεται, έχουν λεχθεί.

Εγώ απλώς θα ήθελα να ευχαριστήσω, να επαναλάβω την σαφή κατακλείδα του Πρωθυπουργού για τη διεύρυνση του πλαισίου της εθνικής ομοψυχίας. Νομίζω αυτό πρέπει να κρατήσουμε από τη διήμερη αυτή συνεδρίαση και την παρουσίαση στην Επιτροπή: τη δυνατότητα των Κομμάτων να συμπαρατάσσονται υπέρ του εθνικού συμφέροντος.
Ήταν μια εξαιρετική κατά τούτο συνεδρίαση και θεωρώ τιμή μου που εξ ονόματος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη εισηγήθηκα το συγκεκριμένο νομοθέτημα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline