Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  10:30:09

Οι πιο ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Κλειστά από τις.... 13 Μαρτίου του 2020, όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Άγνωστο ακόμα πότε θα ανοίξουν, έστω για λίγο. Κύριο

Ελεύθερο το κυνήγι μόνο στη Θράκη για να αντιμετωπισθούν οι «μολυσματικοί αγριόχοιροι» από τη Βουλγαρία. Συνεχίζεται η απαγόρευση του ψαρέματος ακόμα και με πετονιά στις παραλίες.

-Αρνητική εισήγηση των λοιμοξιωλόγων για το φόβο των μαζικών συνάξεων ,ιδιαίτερα στους μαζικούς χώρους ( εστιατόρια, καφεμπάρ, ταβέρνες) των χιονοδρομικών κέντρων. Μια ακόμα αναβολή από την Κυβέρνηση να ανοίξουν σύντομα, όπως πολλοί προσδοκούσαν.

-Χάθηκε ήδη η φετινή περίοδος στο μέγιστο μέρος της, το οποίο δεν μπορεί να διαρκέσει παρά μέχρι τα μέσα Απριλίου. Ήδη χάθηκε η περίοδος των Εορτών, κατά την οποία τα χιονοδρομικά κέντρα συγκεντρώνουν το 40% του ετήσιου τζίρου τους .
Γεγονός πρωτοφανές για επιχείρηση από το δεκάμηνο κλείσιμο-καταδίκη για επιχειρήσεις και εκατοντάδες εργαζόμενους στα 19 χιονοδρομικά κέντρα.( Βελούχι, Παρνασσός, Καλάβρυτα, Ζήρια, Μέτσοβο, Πισοδέρι, Πήλιο. Περτούλι κα).

Στον «πάγο» θα παραμείνει για ακόμη μία εβδομάδα το κυνήγι και το ψάρεμα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο πως δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι με μοναδική εξαίρεση τρεις περιοχές: Ροδόπη, Έβρος και Ξάνθη. Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες.
Από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ

77.12.2020..Κλειστά τα Ελληνικά χιονοδρομικά μέχρι 7/1. Τι ισχύει στην Ευρώπη

Μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα ότι τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά όλη την εορταστική περίοδο μέχρι και τις 7/1/21. Ήταν δυστυχώς κάτι αναμενόμενο σύμφωνα με τις εξελίξεις.
Σε Βατερλό εξελίσσονται όμως πανευρωπαϊκά οι επερχόμενες γιορτές για την χιονοδρομία και τον χειμερινό τουρισμό. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια Γερμανική προσπάθεια από την καγκελάριο Μέρκελ ώστε να συμφωνήσουν όλες οι χώρες σε κλείσιμο των χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών τουριστικών προορισμών. Ήδη εδώ και καιρό Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία έχουν κλειστά τα χιονοδρομικά, όμως στην Ελβετία είναι ανοικτά.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την Αυστρία καθώς βλέπουν τους γείτονες τους να λειτουργούν και να προετοιμάζονται για τις γιορτές. Μαθαίνουμε όμως ότι τελικά υποχωρούν και αποφάσισαν να προσαρμοστούν σε ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την χρήση αναβατήρων στα χιονοδρομικά που θέλουν να ανοίξουν μόνο για τον τοπικό πληθυσμό. Κλειστή θα είναι η εστίαση.

Στην γειτονική Βουλγαρία φαίνεται να έχουν σηκώσει τα λάβαρα της επανάστασης και προς το παρών και τα 3 μεγάλα Bansko/Borovets/Pamporovo ανακοίνωσαν opening 19/12. Στην Βουλγαρία θα μπορούσε να ταξιδέψει κάποιος αεροπορικώς για παράδειγμα, όμως το πρόβλημα είναι στην επιστροφή στην Ελλάδα. Απαιτείται μοριακό τεστ έως 72 ώρες πριν την είσοδο στην χώρα και προς το παρών αυτό μπορεί να γίνει στην Σόφια με κόστος 100 λεβα, περίπου 50 ευρώ δηλαδή.

Επιπλέον θα γίνεται και rapid test, ενώ θα πρέπει να μπεις και σε 10ημερη προληπτική καραντίνα. Ακόμη και να αποφασίσεις να κάνεις όλα τα παραπάνω υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει αν τα αποτελέσματα βγουν εγκαίρως ώστε να μην χαθούν πτήσεις κλπ. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, υποχρεωτικά 15 ημέρες καραντίνα στην χώρα που διαπιστώθηκε το κρούσμα.
Τα ίδια ισχύουν και για είσοδο στην Ελλάδα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για το χρονικό διάστημα 18/12/20 έως 7/1/21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline