Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:42:08

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τελευταία ελπίδα θα βγάλει το ΚΙΝΑΛ από την πολιτική μιζέρια και την καθήλωση στο 5-6% υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον Νοέμβριο. Κύριο

Η απομάκρυνσή του από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με εμπαθή-ανασφαή απόφαση της κ. Φ Γεννηματά θεωρείται ότι-μαζί με τις ιδεολογικές και προγραμματικές του θέσεις- θα δημιουργήσει σύντομα ιδιαίτερα δυναμική στο ΚΙΒΑΛ και την κοινωνία για ανανέωση στην ηγεσία του κόμματος στη Χαρ. Τρικούπη.

Διαυγής, με δημόσιο βίο εξαιρετικό, ο Αν. Λοβέρδος πολιτικός οριζόντων τοποθέτησε ως «ιδεολογικό αντίπαλο» του ΚΙΝΑΛ τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Tην απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, έκανε γνωστή ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι «πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας».

Η ανακοίνωση Λοβέρδου έρχεται λίγες μέρες μετά την καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, με απόφαση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Το Συνέδριο για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σε ερώτηση της δημοσιογράφου ότι τον κατηγορούν ότι «είστε η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και για το ότι βάζετε υποψηφιότητα διότι θέλετε να συνεργαστείτε με τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον οι επόμενες εκλογές ούτως ή άλλως οπότε πρόκειται να γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική» ο κ. Λοβέρδος απάντησε μεταξύ άλλων, ότι «στέλεχος του κόμματός μου, που να με κοιτάει και να μου έχει πει ότι εσύ είσαι δεξιός δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ως υπουργός, όταν αναλαμβάνεις δηλαδή εξουσία, καταγράφεις αυτό που είσαι». Ενώ συμπλήρωσε: «Εκείνο όμως που θέλω να σας πω πεντακάθαρα είναι ότι το κόμμα μου δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του. Να μην αναπαράγεται πια αυτή η στασιμότητα».

«Υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματός μας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μετά όλες οι συζητήσεις για τα ερωτήματα που θέτετε είναι ανοικτές. Αλλά όταν είσαι στο 8% ο άλλος δε θέλει τη συνεργασία μαζί σου. Θέλει να σε καταπιεί. Θέλει να τον βοηθήσεις για να σε καταπιεί. Στη συζήτηση που προκαλείτε, εγώ διευκρινίζω για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής: Η Νέα Δημοκρατία είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος» κατέληξε ο Α. Λοβέρδος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline