Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:13:54

Αναβλήθηκε η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη. Καταγγέλλει δολοφονία η σύζυγος του Μίνα στον υπουργό Ναυτιλίας. Αμήχανο το Λιμενικό υπόσχεται έρευνα για να βρεθούν στοιχεία. Κύριο

«Αλιευτικό τον έριξε στη θάλασσα και τον χτύπησε με την προπέλα του», υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και άλλα στοιχεία της πρώτης νεκροψίας.

Ειδική δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή. Μικρή αντιμετώπιση για ένα θέμα-έγκλημα που αρχίζει να γίνεται μείζον και λόγω του επιφανούς νεκρού και λόγω των περιστάσεων που έχασε τη ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.
!
Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι.

Όμως η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.
Επίσης στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρίσκονταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.
Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη.
Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

-Σοβαρές καταγγελίες της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, η οποία σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας καταγγέλλει ως αιτία θανάτου του πρώην υπουργού εγκληματική ενέργεια.

Οι καταγγελίες της Μίνας Βαλυράκη εδράζονται σε συζητήσεις που κάνουν «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας και ίσως καταθέσουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή της.

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη», καταλήγει η επιστολή της κυρίας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Η επιστολή της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Πλακιωτάκης σε Μίνα Βαλυράκη: «Ό,τι υπάρχει, θα εντοπιστεί»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, τη διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί εξονυχιστικά κάθε πτυχή της υπόθεσης. Ο υπουργός φέρεται να είπε στην κυρία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη ότι είναι τεράστια η εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και θα διερευνηθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια γύρω από την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού. «Ό,τι υπάρχει, θα εντοπιστεί», της ξεκαθάρισε ο υπουργός, ενώ η ίδια τον ευχαρίστησε για την κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και για το προσωπικό ενδιαφέρον του.

Οι καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας Βαλυράκη

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι αίτιος του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος ενός επαγγελματικού αλιευτικού. Οπως υποστήριξε, το αλιευτικό πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού. Ο καπετάνιος του σκάφους τσακώθηκε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, με συνέπεια, από τον κυματισμό που προκλήθηκε, να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός.

Οπως υποστήριξε ο Γιώργος Σπύρου, ο Βαλυράκης είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του φουσκωτού, και το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. Κάλεσε δε τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά, λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της, όπως είπε.

Στελέχη του Λιμενικού: Δεν υπάρχουν στοιχεία ή μαρτυρίες για εμπλοκή άλλου σκάφους

Ωστόσο, στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τα οποία επικοινώνησε το iefimerida.gr σημειώνουν ότι «μέχρι στιγμής όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και οι έρευνες που διεξάγονται δεν αποκαλύπτουν εμπλοκή άλλου σκάφους. Το σκάφος του πρώην υπουργού δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης» και ξεκαθαρίζουν ότι «αναφορικά με τα όσα λέγονται τις τελευταίες ώρες για παρενόχληση του σκάφους με κυματισμό από ένα δεύτερο σκάφος δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία, ούτε μαρτυρίες». Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «ο Σήφης Βαλυράκης είχε πάει μόνος του για ψαροντούφεκο και δεν συνοδευόταν από άλλο άτομο».

Σημειώνεται ότι ενώ είχε ανακοινωθεί πως η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη θα γινόταν αύριο, Τετάρτη, στο νεκροταφείο του Παπάγου, αργότερα έγινε γνωστό ότι η οικογένειά του την ανέβαλε.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία θανάτου -Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Οπως έγινε γνωστό, η αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη είναι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας εντόπισε κακώσεις στην πλάγια αριστερή πλευρά του λαιμού από θλων και τέμνον όργανο -πιθανόν από την προπέλα της εξωλέμβιας μηχανής του φουσκωτού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί ο πρώην υπουργός έμφραγμα, ωστόσο ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο (κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί) να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στον λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Η επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών, ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Είχε προηγηθεί επικοινωνία της συζύγου με τις λιμενικές Αρχές, κατά την οποία ενημέρωσε ότι αγνοείται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline