Τρίτη 23 Απριλίου 2024  14:29:36

Οργή Γ. Κιμούλη από τις οργισμένες δηλώσεις εναντίον του για βαναυσότητα όταν συνεργάστηκαν μαζί του των Ζέτας Δούκα, Κατ. Γερονικολού, Κατ. Παπουτσάκη και Ευδ. Ρουμελιώτη. Κύριο

Πρωτοφανείς επικρίσεις, κατά του αυταρχικού θιασάρχη και σκηνοθέτη, ενώ ο ίδιος απειλεί με μήνυση την Ζέτα Δούκα και διαψεύδει τα πάντα. Κύμα συμπαράστασης γνωστούς και μη ηθοποιούς μετά την πρώτη καταγγελία για τον Κιμούλη ως αυταρχικό, προσβλητικό και καταπιεστικό συνεργάτη.

Την πρώτη του, αρνητική και αυστηρή απάντησή έδωσε ο Γιώργος Κιμούλης μετά τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Ζέτα Δούκα η όποια κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ο ηθοποιός ανέφερε πως «όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση».

1.Άντρες και γυναίκες από τον χώρο του θεάτρου στάθηκαν στο πλευρό της Ζέτας Δούκα. Τι αναφέρουν για τον Κιμούλη. Προτρέπουν κι άλλα θύματα από τον καλλιτεχνικό κλάδο να μιλήσουν.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκανε η Ζέτα Δούκα στον "αέρα" της εκπομπής "Πάμε Δανάη" το πρωί της Τρίτης (26/01), αναφέροντας πως έχει υποστεί στο θέατρο λεκτική και ψυχολογική βία από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

Συνάδελφοι και άνθρωποι του θεάτρου εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Ζέτα Δούκα μέσω αναρτήσεων στα social media, ενώ αφήνουν να εννοηθεί πως πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο στον κλάδο, τόσο εκ μέρους του συγκεκριμένου ανθρώπου, όσο και γενικότερα.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικά χρόνια η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε μιλήσει για "αντισυναδελφική συμπεριφορά" του Γιώργου Κιμούλη, που την οδήγησε να αποχωρήσει από την παράστασή τους, ενώ η Κατερίνα Παπουτσάκη ανέφερε πως δεν θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του.

Τις τελευταίες ώρες άντρες και γυναίκες ηθοποιοί στάθηκαν στο πλευρό της ηθοποιού, ενώ προτρέπουν και άλλα θύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο να βγουν και να μιλήσουν για παρόμοια περιστατικά.

Ανάμεσά τους, η Ναταλία Τσαλίκη, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Νατάσσα Εξηνταβελόνη, ο Φάνης Παυλόπουλος, ο Πάνος Βλάχος, η Φανή Παλιούρα, αλλά και ο Νίκος Ψαρράς, ο οποίος ήταν στον θίασο της παράστασης "Πιο Κοντά" το 2008-9 όταν συνέβη το περιστατικό που διηγήθηκε η Ζέτα Δούκα.

2,Μετά τις αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα, η Κατερίνα Γερονικολού μέσω του λογαριασμού της στο Instagram κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό. «Με φόβισες. Με τρόμαξες... Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας», ανέφερε η ηθοποιός ενώ παρέθεσε την αφίσα απο την παράσταση «Δον Ζουάν , η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

Τέλος ευχαρίστησε τη Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

3. Παράλληλα ήλθαν στο προσκήνιο οι δηλώσεις της ηθοποιού, Ευδοκίας Ρουμελιώτη, η οποία πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε πει πως αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε πει πως έτυχε να αποχωρήσει από παράσταση λόγω αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
"Μου έχει συμβεί να αντιμετωπίσω αντισυναδελφική συμπεριφορά σε μία παράσταση, όπου δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν και έφυγα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έκανα τρομακτική υπομονή, αλλά δεν μπορούσα άλλο. Οπότε έγινε μια ωραιότατη αντικατάσταση. Ήμασταν μόνο δύο άτομα, δεν υπήρχε σωτηρία. Ήταν με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Θα το ξανάκανα, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο, ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος που δεν θα ήθελα να έχω σχέση".
Μάλιστα, μερικούς μήνες πριν από τις δηλώσεις της αυτές, όταν έγινε γνωστό πως αποχώρησε από κοινή τους παράσταση λόγω προβλημάτων υγείας, η ίδια είχε πει:
"Και πρόβλημα υγείας να μην είχα, δύσκολα θα μπορούσα να συνεχίσω το έργο αυτό με τον κ. Κιμούλη. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες της συνεργασίας μας υπήρξαν πολύ δύσκολες για μένα. Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλώς θα πω ότι δεν ταίριαξαν καθόλου οι χημείες μας".

Το θέμα τότε δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο, φαίνεται πως τώρα ανοίγουν οι "ασκοί του Αιόλου".

4.Κατερίνα Παπουτσάκη στο Ladylike: «Δεν θα επαναλάμβανα τη συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη»

Σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία ισχυρίστηκε δημόσια ότι υπέστη στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη η Ζέτα Δούκα. Η ηθοποιός που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Πιο Κοντά», η οποία παρουσιάστηκε το 2008 στ«Θέατρο Αθηνών» μίλησε για τις εμπειρίες της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2006, ο Γιώργος Κιμούλης είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Κατερίνα Παπουτσάκη στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα». Μίλησα με την ηθοποιό για εκείνη τη συνεργασία, αλλά και για την ανάγκη ολοένα και περισσότερων γυναικών να μοιράζονται δημόσια την δική τους αλήθεια, τις δικές τους ιστορίες και τα δικά τους τραύματα.

«Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι», εξηγεί η Κατερίνα Παπουτσάκη για την περίοδο που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο. Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι οι δικές της εμπειρίες δεν εμπεριείχαν σωματική βία, παρά μόνο δυσκολία και την αίσθηση ότι δεν περνούσε καλά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline