Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:50:36

Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία

«Τα 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19. Είτε δια του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ Αθαν. Εξαδάκτυλος.


Παράλληλα, δήλωσε, ότι είναι μικρό το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό αν έχει εμβολιαστεί. «Και αν συμβεί αυτό θα νοσήσει πολύ ελαφρά» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Υψηλό ιικό φορτίο παρά τις 10 μέρες «σκληρού» lockdown

Υψηλό ιικό φορτίο, αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε πριν επτά, 15 και 21 μέρες, καταγράφεται στα λύματα των Αθηνών, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη.

Όπως σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη πτώση του ιικού φορτίου το οποίο παραμένει «βαρύ και πολύ υψηλό».
«Δεν φάνηκε μείωση στα λύματα. Θα περιμένουμε να μετρήσουμε το ΣΚ. Να δούμε τι αποτέλεσμα είχαν τα περιοριστικά μέτρα στην ανάσχεση της διασποράς» πρόσθεσε.

«Όλα τα θετικά κλινικά δείγματα που εξετάζονται έχουν πολύ μεγάλο ιικό φορτίο. Τα στελέχη που επικρατούν δίνουν μεγάλο πληθυσμό ιικού φορτίου. Αυτό επιβεβαιώνεται στα λύματα» επισήμανε σχετικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline