Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:06:53

Μεγάλη προσέλευση, μεγάλη ανταπόκριση. Περισσότερα από 30.000 εμβόλια σε μια μέρα χθες Δευτέρα. Έχουν ήδη κλεισθεί 1.420.000 ραντεβού. Κύριο

Απέτυχε η εκστρατεία από παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ έως την «Ελληνική Λύση» κατά των εμβολιασμών. Αυξητική τάση στα ραντεβού. Έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 725.000 εμβολιασμοί.

Περισσότεροι από 30.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα έως νωρίς το απόγευμα αποκάλυψε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην χώρα μας.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 725.000 εμβολιασμοί και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο σε ποσοστό εμβολιακής κάλυψης και στην 4η θέση στην ΕΕ όσο αφορά στο εμβολιαστικό ρυθμό.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στα ραντεβού και πως έως σήμερα έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού, τα οποία -όπως διευκρίνισε- βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ως το Πάσχα εκτιμά ότι θα υπάρχει ένα καλό « ποσοστό ανοσίας ειδικά στα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό».

Αποκάλυψε δε ότι σήμερα λάβαμε 112.000 δόσεις από την Pfizer, ενώ τις προηγούμενες ημέρες 24.000 δόσεις από την Moderna και 90.000 από την Astrazeneca.
Δείτε τη συνέντευξη Τύπου
«Εκτός από την καθημερινότητά μας, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά», είπε, υπενθυμίζοντας ότι «η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες».
Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

«Το εμβόλιο της Pfizer προκύπτει ότι είναι σταθερό και σε υψηλότερες θερμοκρασίες, σαν του οικιακού ψυγείου», δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ κατόπιν τόνισε: «Όσοι ασχολούνται με τα εμβόλια είναι ευτυχείς όταν ένα εμβόλιο δεν προστατεύει μόνο αυτόν που εμβολιάζεται αλλά και το περιβάλλον του».
Κρούσματα
Σε 880 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 24 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 6.321 Παράλληλα, σε 346 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη εισέλθει σε φάση αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης καθώς στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η περίπου 20ημερη περίοδος του lockdown και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες «κόκκινες» περιοχές.

Το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown κατά μια εβδομάδα στην Αττική, αν και δεν απέκλεισε να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away από την 1η Μαρτίου.
«Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δεν φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα» σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline