Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:00:38

Τα δύο σενάρια για το Πάσχα

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι νωρίς για να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το Πάσχα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν... καλά και κακά σενάρια στην Κυβέρνηση για το πώς θα το γιορτάσουμε.


Το καλό σενάριο θα ήταν να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ώστε οι πολίτες να καταφέρουν για πρώτη φορά από το καλοκαίρι να επισκεφτούν το χωριό τους. Έστω σε όσους έχουν εμβολιασθεί είτε δύο φορές είτε για πρώτη φορά.

Το κακό σενάριο θα ήταν να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις ούτε το Πάσχα, ενώ σε περίπτωση που δεν ανοίξει ούτε η εστίαση, τότε δεν θα διαφέρει πολύ ο εορτασμός από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι ειδικοί αλλά και οι υπουργοί που έχουν αναφερθεί στο Πάσχα, τονίζοντας πως σίγουρα θα είναι καλύτερο από το περσινό Πάσχα.

Πάσχα στο χωριό μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, λέει καθηγητής

Για Πάσχα εκτός κλεινόν άστυ με αρνητικό τεστ, όπως και για μετακινήσεις με πλοία με self test έκανε λόγο ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής.
Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline