Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  19:50:59

Με βεβαιότητα, μετά το Πάσχα το άνοιγμα σε εστιατόρια και καφετέριες

Σε κάθε περίπτωση, αφενός η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και αφετέρου η εξέλιξη των εμβολιασμών θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος.


Υπενθυμίζεται βέβαια πως από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού.

«Στόχος είναι όταν ανοίξει η εστίαση – και εκτίμηση μου είναι ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα- να έχουν προφτάσει οι επιχειρήσεις να αγοράσουν τις πρώτες ύλες και να μην έχουν πρόβλημα στο κεφάλαιο κίνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια για χαλάρωση του lockdown στην εστίαση

Στο τραπέζι είχαν τεθεί δύο κυρίως σενάρια στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown.
Το πρώτο αφορούσε σε άνοιγμα της εστίασης στις 26 Απριλίου ωστόσο δεν είναι το πιθανότερο. Και το δεύτερο, που επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, για άνοιγμα μετά το Πάσχα.

Ωστόσο ακόμη και αν δεν ανοίξει η εστίαση δεν είναι δεδομένο πως θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ακόμη είναι νωρίς για να επεξεργαστούν τα σενάρια που είναι στο τραπέζι, καθώς απέχουμε σχεδόν ένα μήνα από τις γιορτές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline