Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ιερά Σύνοδος έχει αξιώσεις εφέτος. Πράσινο φως για παρασκηνιακή συμφωνία Ιερώνυμου-Μητσοτάκη: Περισσότερες ακολουθίες καθημερινά και όχι μία. Πιστοί με μάσκα εντός κι εκτός των Ναών. Επιτάφιος περιφερόμενος πέριξ. Ανάσταση σε υπαίθριο χώρο. Κύριο

Η ΔΙΣ, αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων για να συζητήσει και εγκρίνει, με δική της απόφαση και όχι των κ.κ. Χαρδαλιά και Κικίλια.

Τρόπο ώστε τις ημέρες του Πάσχα να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί, αναζητά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνήλθε για δύο ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων».

Η Ιερά Σύνοδος έχει αξιώσεις εφέτος προκειμένου να μην επαναληφθεί η παραλυτική-παθητική κατάσταση πέρυσι. Για συζήτηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό και για παρασκηνιακή συμφωνία περιλαμβάνονται : Περισσότερες ακολουθίες καθημερινά και όχι μία από την Κυριακή των Βαΐων. Πιστοί με μάσκα εντός κι εκτός των Ναών όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Επιτάφιος περιφερόμενος πέριξ των ιερών Ναών. . Ανάσταση σε υπαίθριο χώρο με τήρηση των αποστάσεων.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Τέλος, αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων για τις οριστικές αποφάσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα.

Πολυμέσα