Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  11:14:31

Χειροτέρευσαν τα κρούσματα σε Αττική (1578) και Θεσσαλονίκη (435). Σε «βαθύ κόκκινο» απελπισίας Πειραιάς, Αχαΐα, Λάρισα, Πέλλα, Σέρρες, Κοζάνη. Κύριο

Σε όλες τις περιοχές του Λεκανοπεδίου, εκτός από τα νησιά, καταγράφεται τριψήφιος αριθμός μολύνσεων. Τετραψήφιος στην Αττική, με υψηλούς αριθμούς στα τμήματα της.

-Στα ύψη, σε διαρκή κορύφωση βρίσκεται ο αριθμός νέων μολύνσεων στη χώρα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, κάτι που αποδεικνύει πως το τρίτο κύμα δεν διανύει φάση αποκλιμάκωσης. Αντίθετα για αρκετές ημέρες ακόμα, όπως έχουμε αποκαλύψει, θα συνεχισθεί μέχρι το Πάσχα, να επιβαρύνει την κατάσταση της επιδημίας της χώρας σε χιλιάδες μολυσμένους, δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους.

Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίζεται την Πέμπτη στην Αττική, η οποία καταγράφει 1.578 νέες μολύνσεις από τις συνολικά 3.228.

Η κατανομή στο Λεκανοπέδιο

Σε όλες τις περιοχές του Λεκανοπεδίου, εκτός από τα νησιά, καταγράφεται τριψήφιος αριθμός μολύνσεων.

Πρώτος ξανά είναι ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 454 νέα κρούσματα και ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας με 246 και ο Πειραιάς με 245.

Πάνω από 100 κρούσματα εντοπίστηκαν στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικά η κατανομή στο Λεκανοπέδιο:

Ανατολική Αττική: 174

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 196

Δυτική Αττική: 117

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 246

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 454

Νήσοι: 14

Νότιος Τομέας Αθηνών: 132

Πειραιάς: 245

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται για άλλη μια μέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβεβαιώθηκαν 246 νέα κρούσματα.

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων (117) καταγράφεται και στην Αχαΐα.

Ακολουθεί η Λάρισα με 89 νέα κρούσματα, η Πέλλα και οι Σέρρες με 55 και η Κοζάνη με 52.

Σταθερά αυξημένα τα κρούσματα

Η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται στην καταγραφή των κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν 398 κρούσματα, τα περισσότερα μετά την Αττική.
Την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης επιβεβαίωσε και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση του ιικού φορτίου της τάξεως του 56% σε ένα ήδη σοβαρά επιβαρυμένο προφίλ της πόλης.

«Αυξήθηκε πάρα πολύ το ιικό φορτίο το τελευταίο διάστημα. Είμαστε περίπου στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η διαφορά είναι ότι τον Νοέμβριο προερχόμασταν από έναν Οκτώβρη που ήταν όλα ανοιχτά, ενώ τώρα έχουμε ένα σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη που ξεκινά από τις αρχές Μαρτίου».
Τόνισε δε ότι το 90% της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου αφορά στη βρετανική μετάλλαξη, η οποία έχει επικρατήσει, ενώ αντίθετα η νοτιοαφρικανική έχει χαθεί από τα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων:

krous1

krous2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline