Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:04:37

Λυπηρή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αντί συναινετικής αντίληψης για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου. Μάλλον ατυχές πρωτοσέλιδο της «Αυγής», που υπονοεί ταύτιση της χούντας με την σημερινή διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Κύριο

Ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου κατήγγειλε το πρωτοσέλιδο ως ατυχή αντιπολίτευση και εξωραϊσμό της δικτατορίας.

Θλιβερή κομματική αντιπαράθεση, αντί διδακτικής ενότητας και διάθεσης για συναίνεση. Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αποδίδει το πραξικόπημα στον ακραίο διχασμό που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

Απαντώντας η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι η ανακοίνωση της ΝΔ συνιστά «μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς », το οποίο «αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η 21η Απριλίου είναι η μαύρη επέτειος ενός καθεστώτος που προκάλεσε πληγές και τραγωδίες. Η Χούντα καταπάτησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, βασάνισε και δολοφόνησε πολίτες για τις απόψεις τους, ανέκοψε την πρόοδο της χώρας και, βέβαια, προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της Κύπρου.

»Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. 54 χρόνια μετά, η προστασία και η διαρκής ενδυνάμωση της Δημοκρατίας παραμένει υπόθεση όλων μας. Κάθε μέρα, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το «ποτέ ξανά» από σύνθημα, πραγματικότητα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς. Κατά τη Νέα Δημοκρατία η χούντα ήρθε από την πολιτική ένταση και τον «λαϊκισμό». Κάνει λάθος.

»Είναι ένα λάθος συνειδητό. Αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας.

»Δεν είναι η πρώτη φορά. Όλοι θυμόμαστε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα μάχης κατά του «λαϊκισμού».
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η ημιμάθεια συμβαδίζουν με κοινό στόχο τη λήθη και το ξέπλυμα εκείνων που μέχρι πρόσφατα ήταν πρωτοπαλίκαρα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

»Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση».

-Τα περίεργα παιχνίδια της «Αυγής» -Έβαλε εξώφυλλο τη χούντα, με τανκς έξω από τη Βουλή
Ενώ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αρκέστηκε σε γραπτές δηλώσεις για τα 54 χρόνια από την δικτατορία του 1967 και την ενίσχυση της Δημοκρατίας, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» αφιέρωσε το εξώφυλλό της σε αυτή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πράγματι, ανήμερα της 21ης Απριλίου 2021, η «Αυγή» ξάφνιασε με ολοσέλιδο εξώφυλλο για τη χούντα των συνταγματαρχών, αντί πχ για ένα αφιέρωμα στην νίκη και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, με την Μεταπολίτευση. Τανκς περνούν έξω από την ελληνική βουλή, στη φωτογραφία, αποτυπώνοντας την κατάλυση της Δημοκρατίας, ενώ ένα σχόλιο της εφημερίδας με κόκκινα γράμματα αναφέρει «Ναι, αλλά η χούντα έκανε δρόμους...». Επίσης σειρά άρθρων και αφιερωμάτων στη χούντα γεμίζουν τις σελίδες της εφημερίδας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολίασε αρνητικά το συγκεκριμένο εξώφυλλο και υπενθύμισε τις επιπόλαιες αυταπάτες της τότε Αριστεράς για το ενδεχόμενο δικτατορίας.. «Η πιο αισχρή μορφή φασιστο-λαϊκισμού είναι το παιχνίδι με τα σύμβολα. Όπως σήμερα, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από τη Δημοκρατική τάξη και τις Συνταγματικές ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης», έγραψε, οργισμένος.

Αρνητικά σχολιάστηκε το εξώφυλλο και από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου, στον Σκάι, ο οποίος υποστήριξε πως στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να πει η εφημερίδα είναι για «τα τανκς του Μητσοτάκη». Τα σχόλια ...σχολίασε εκ νέου η εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο «Επίθεση στην «Αυγή»».

Μπάμπης Παπαδημητρίου / Αμετανόητος και προκλητικός κατά της Αυγής - «Αυτή είναι η οδός προς μια νέα δικτατορία»

Εκείνος που υποστήριζε την σύμπραξη με τους Χρυσαυγίτες νοσταλγούς της Χούντας, έφτασε να πει ότι στην Αυγή την 21η Απριλίου δεν «γνώριζαν τι τους γινόταν»

Ο χαρακτηρισμός «βόθρος» που χρησιμοποίησε στο twitter ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για την Αυγή, την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς και των λαϊκών αγώνων, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετός για να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους χυδαίους αναθεωρητές που ηγούνται της ΝΔ.
Ο βουλευτής του Μητσοτάκη ανέβηκε νωρίτερα στο βήμα της βουλής και προχώρησε σε νέο εμετικό παραλήρημα κατά της Αυγής και της Αριστεράς. Σε μια επίδειξη ακραίου θεατρινισμού κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής το πρωτοσέλιδο της Αυγής που θύμισε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, μετά από την οποία η εφημερίδα έκλεισε με απόφαση της Χούντας.

Αν αρκείτο μόνο σε αυτό θα μιλούσαμε απλά για ένα αστείο γεγονός. Ωστόσο ο άνθρωπος που ζητούσε σύμπραξη των συντηρητικών δυνάμεων με μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή», με τους ναζί νοσταλγούς της Χούντας δηλαδή, έφτασε στο σημείο να εκτοξεύει ασυναρτησίες ποτισμένες σε ανιστόρητες αναθεωρήσεις.

Σε εμφανή παραληρηματικό παροξυσμό είπε μεταξύ άλλων πως με το πρωτοσέλιδό της η Αυγή θέλει να παίξει «με τα σύμβολα -εκεί είναι που έφτασε να καταλήξουμε στο ότι το πρωινό της 21ης Απριλίου στην ίδια εφημερίδα δεν γνώριζαν τι τους γινόταν».
Χωρίς προφανώς να μπορεί να διακρίνει τι δείχνει το πρωτοσέλιδο συμπλήρωσε πως η Αυγή επιχειρεί να παρουσιάσει πως «η Ελλάδα ζει ακόμα στη δικτατορία. Ντροπή».

Προσέθεσε, δε, κουνώντας το πρωτοσέλιδο, πως «αυτή είναι η οδός προς το αίσχος. Αυτή είναι η οδός προς μια νέα δικτατορία».
Θαυμάστε τον βουλευτή της ΝΔ:

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline