Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  16:00:22

Ο Αλ. Τσίπρας με νέα πολεμική εξαγγελία: «... Θα δώσουμε, τώρα, την «μάχη των μαχών» με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οδηγεί την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας.» Κύριο

Οι ζωές «δεν μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημείωσε ότι «η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. «Ενώνουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την πληρωμή των υπερωριών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του κόμματος με τη συμμετοχή συνδικαλιστών. «Η μάχη για τα εργασιακά είναι η μάχη των μαχών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υποχρεώνει «τους νέους να εργάζονται με πενιχρή αμοιβή και απαράδεκτες συνθήκες, ή να βλέπουν τα όνειρα και τη ζωή τους να λιμνάζουν στην ανεργία».

«Γνωρίζαμε ότι η πανδημία θα άφηνε ανοιχτές κερκόπορτες, όπως με την τηλεργασία που είναι πολύ πιο δύσκολο να ελέγξει κανείς τις υπερωρίες. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ο κυνισμός με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας και τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα. Τον προειδοποιούμε να το ξανασκεφτεί και να μην τολμήσει να φέρει προς ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Αν νομίζει ότι με την πλειοψηφία των ΜΜΕ που έχει με το μέρος του θα καταφέρει να κρατήσει σε ύπνωση τους εργαζόμενους, να ξέρει ότι κάνει λάθος. Αν πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει τη προπαγάνδα, κάνει λάθος», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως όταν ξέσπασε η πανδημία, «οδήγησε τους εργαζόμενους στην εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση μισθού (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ), στην αναστολή σύμβασης με επίδομα αναστολής 534 ευρώ ή στην ανεργία και με πρόσχημα την πανδημία έλαβε μια σειρά από «έκτακτα μέτρα» που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα και καθιστούν αδύνατους τους ελέγχους, με προφανή επιδίωξη την μονιμοποίηση τους».

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετάσχουν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού- επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε εν μέσω «κορύφωσης του δράματος της πανδημίας, να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία». «Και όταν κηρύσσεται πόλεμος», είπε, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις, όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

Οι ζωές «δεν μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημείωσε ότι «η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, κάθε μορφή εργασίας, και ιδιαίτερα αφορά τους νέους ανθρώπους και την προοπτική τους. Αυτούς που από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ρίξει στον Καιάδα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το 52% των εργαζομένων δηλώνουν σήμερα ότι εργάζονται υπερωριακά, το 40% όσων κάνουν υπερωρίες δηλώνει ότι δεν τις πληρώνεται και μάλιστα σε μία χώρα που η ανεργία κινδυνεύει να εκτοξευτεί στο 20% μέσα στο 2021.

Στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για το εάν «θα τους το επιτρέψουμε» να δώσουν τη χαριστική βολή, είπε πως η απάντηση είναι «όχι γιατί έχουμε χρέος να μην το επιτρέψουμε». Τόνισε πως «με την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, τους αυτοαπασχολούμενους, μπορούμε να κυλήσουμε τους τροχούς της ιστορίας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα». Για μία κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη «και μία δημοκρατία λειτουργική με τη συμμετοχή των πολιτών και όχι ανάπηρη δημοκρατία των ολιγαρχών».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline