Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:02:17

Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης - Ιούλιος ή Σεπτέμβριος. Με πλούσιο τον πάγκο από πρώην υπουργούς και βουλευτές μετά από πλημμύρα υπουργοποίησης πρώην πασόκων, ποταμίσιων και κάθε προέλευσης κομματικών, πλην της ΝΔ. Κύριο

Δοκιμασμένοι, με περγαμηνές αρκετοί και παραμένοντες στο πάγκο ως εφεδρείες αξίας. Πολλοί και πολλές παραμένουν αναξιοποίητοι, μέσα σε ένα κλίμα δυσφορίας για την αυτάρκεια ορισμένων στο Μαξίμου, ευρύτερης ενόχλησης και κάποτε οργής στελεχών και οπαδών για τον παραγοντισμό τους από την Κυβέρνηση αλλά και ανώτερες θέσεις της διοίκησης.

Με δοκιμασμένα προσόντα, επαγγελματική καταξίωση, καλή εικόνα στη κοινωνία και μακριά από πολιτικούς οπορτουνισμούς. Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννη, Τζαβάρας, Κακλαμάνης, Στυλιανίδης, Μπακογιάννης, Καραγκούνης, Κεδίκογλου, Κατσανιώτης, Καιρίδης, Λοβέρδος, Παπαδημητρίου κ..α

Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν τα «Παραπολιτικά» ότι κατά τις 7 Ιουλίου θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των εμβολιασμών στη χώρα. Το σημείο αυτό αποτελεί και ένα σημαντικό ορόσημο για τον πρωθυπουργό, καθώς θα αποτελέσει την αφετηρία για την «Ελευθερία», Παράλληλα όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα αισθητό μέρος ψηφοφόρων της ΝΔ του Ιουλίου 2019, ανάμεσα στο 12-15% έχει απομακρυνθεί ψυχικά και ιδεολογικά και αναζητά κάποιο άλλο κόμμα ή δηλώνει αναποφάσιστο. Δυσαρεστημένοι για τον παραγκωνισμό πολλών βουλευτών και στελεχών της παράταξης κατά μεγάλους αριθμούς, με την εύκολη υπουργοποίησηο διαφόρων «υπηρετών πολλών αφεντάδων», εισοδιστών, καριεριστών από κόμμα σε κόμμα είτε παλαιότερα επί χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ως πολέμιων-υβριστών της ΝΔ είτε σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπου περιπλανήθηκαν και προσωπικά και πολιτικά και απέτυχαν,

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΙΚΑ, πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνδυάσει το γεγονός αυτό με τη συμπλήρωση δύο χρόνων στη διακυβέρνηση της χώρας. Τι θα πράξει; Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις 7 Ιουλίου θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, θεωρώντας ότι μια σειρά υπουργοί έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, ενώ ήδη έχει σχηματίσει και μια σαφή εικόνα για τους υφυπουργούς του. Το ερώτημα, ωστόσο, που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αυτό της δοσολογίας των εξωκοινοβουλευτικών προσώπων και ιδιαίτερα εκείνων που δεν προέρχονται από τη Ν.Δ.

Στη βάση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενισχυθεί το γαλάζιο χρώμα της κυβέρνησης, αλλά θα υπάρξουν και μία-δύο μεγάλες εκπλήξεις. Πάντως, άλλες εκτιμήσεις υποστηρίζουν το σενάριο να έχει πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μέσα σε κλίμα αποτυχίας των πολλών υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών στα περισσότερα από τα λεγόμενα κοινωνικά –παραγωγικά υπουργεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline