Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:45:31

Όλο και χειρότερα, στην τριπλή πτώση, χωρίς πάτο, Ερντογάν- Κυβέρνησης- Κόμματος. Τον νικούν κατά κράτος και οι δύο δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας. Κύριο

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, για την οξυμένη κοινωνική κατάσταση στη χώρα, τo 27% της τουρκικής κοινωνίας δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες όπως τροφή και στέγη.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του κόμματος του Ερντογάν, στην Τουρκία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μηνιαίας έρευνας της γνωστής τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων METROPOLL για τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις της τουρκικής κοινής γνώμης για τον μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ) του Ερντογάν, παρουσιάζει εντυπωσιακή πτώση.
Στην ερώτηση αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε μόνο το 27,1% θα ψήφιζε το ΑΚΡ σε σχέση με τις εκλογές του 2018 οπότε το κόμμα του Ερντογάν είχε κερδίσει το 42,56%, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Επίσης σύμφωνα, με την ίδια πηγή:

To 27% της τουρκικής κοινωνίας δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες όπως τροφή και στέγη.
Το 45,4% θεωρεί σωστή την εκστρατεία της αντιπολίτευσης που ζητά να μάθε «τι έγιναν τα 128 δις δολάρια που λείπουν από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας».

Τουρκία: Νέα Δημοσκόπηση, νέο «χαστούκι» για Ερντογάν

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι, ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε

Ονυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς εκλέγονται πρόεδροι της Τουρκίας παίρνοντας πιο ψηλά ποσοστά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, ενώ τα ποσοστά των συγκυβερνώντων κομμάτων ΑΚΡ και ΜΗΡ εμφανίζονται πολύ χαμηλά.
Όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου, το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι, ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.

Το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Ιμάμογλου και Γιαβάς προηγούνται του Ερντογάν

Στο ερώτημα ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές αν σε αυτές συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μανσούρ Γιαβάς, ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, το 29% απάντησε Ερντογάν και το 44,5% απάντησε Μανσούρ Γιαβάς.
Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές εάν σε αυτές συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 28,2% απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν και το 43,3% απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Μανσούρ Γιαβάς, το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48% Μανσούρ Γιαβάς. Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Εκρέμ Ιμάμογλου το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48,6% απάντησε Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 25,8% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 21,6% απάντησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,4% το Καλό Κόμμα, το 8% το φιλοκουρδικό HDP και το 6% το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline