Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021  05:26:19

«Σηκώστε τα τηλέφωνα, απαντάτε. Εξυπηρετείστε τους πολίτες». Προσκλητήριο ευθύνης του νέου διοικητή ΕΦΚΑ προς υπαλλήλους, μέσα στη γενική αδιαφορία για το μέσο πολίτη από το Κράτος. Κύριο

Πληθαίνουν τα παράπονα από τους πολίτες στους βουλευτές και από τους βουλευτές σε διοικητές, γενικούς και υπουργούς, για την απόλυτη αδυναμία του μέσου πολίτη απέναντι στο Κράτος. Συγκεκριμένα να επισκεφθεί κάποια δημόσια υπηρεσία του, να κλείσει ραντεβού, να συναντηθεί με κάποιο αρμόδιο υπάλληλο η διευθυντή. Τίποτα από όλα αυτά.

-Μεγάλες οι απουσίες υπαλλήλων , λόγω τηλεργασίας και μόνο με ειδικά ραντεβού που δεν γίνονται ποτέ. Κανένας δεν σηκώνει τα τηλέφωνα της υπηρεσίας που χτυπούν την ημέρα μάταια και κανένας κι δεν δίνει τις αναγκαίες πληροφορίες, που οφείλονται στους πολίτες.

Το αρνητικό, αυταρχικό φαινόμενο αυτό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η «λαϊκή καθημερινότητα» της Κυβέρνησης (με θετική πλευρά την ηλεκτρονική της πλευρά)έχει και την αρνητική της πλευρά, που ακυρώνει την δυνατότητα του μέσου πολίτη να πληροφορηθεί για τα προβλήματα του από υπουργεία, ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίες.

Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΕΦΚΑ και το μόνιμο παράπονο των πολιτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Γενικότερο φαινόμενο όμως. Κανείς δεν απαντάει στα τηλέφωνα, καθώς οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορωνοϊού και έχουν σταματήσει κάθε επαφή με τους πολίτες.

Μπροστά σε αυτή την κατακραυγή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σκοπεύει να δημιουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο, ειδικά για την επικοινωνία με τους πολίτες, ενώ από την πλευρά του, ο νέος διοικητής του Φορέα Παναγιώτης Δουφεξής, έστειλε αυστηρό μήνυμα με επιστολή του στους εργαζόμενους.
Σε αυτή, το μήνυμα είναι σαφές: Να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Και πρόσθεσε: Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ".

Ο κ. Δουφεξής κάλεσε επίσης τους υπαλλήλους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν από αυτούς οι πολίτες, όπως είναι η επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης των συντάξεων και η μείωση της γραφειοκρατίας με απλούστευση των διαδικασιών.

Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής στέλνει αυστηρό μήνυμα μέσω επιστολής του προς το προσωπικό του ΕΦΚΑ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του

Η ενδιαφέρουσα και υποδειγματική για πολλούς άλλους επιστολή του κ. Δουφεξή αναφέρει τα εξής:

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η ανάληψη της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον Φορέα καθώς καλείται να αντεπεξέλθει σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών, προκλήσεων και προβλημάτων.

Ο e-ΕΦΚΑ καλύπτει με την αποστολή του το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού μέσα από το τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και παροχών που προσφέρει στους εργαζόμενους, στους εργοδότες, στους συνταξιούχους, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειες τους. Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες, τις αγωνίες αλλά και τις απαιτήσεις τους επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και κοινωνικό πρόσημο. Οφείλουμε να βελτιώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τόσο το επίπεδο εξυπηρέτησης όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κατά την σταδιακή επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η μετά-covid εποχή σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού τηλεργασίας, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ αποτελούν και πάλι τους κύριους κόμβους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών.

Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ.

Με πλήρη επίγνωση των τεράστιων ευθυνών αλλά και συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, σας καλώ να συστρατευτούμε προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των προσδοκιών που έχουν οι πολίτες από εμάς, και που επιθυμούν άμεση εξυπηρέτηση, με ευγένεια και απλουστευμένες διαδικασίες.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοικτό για την παρουσίαση των δυσχερειών που αντιμετωπίζετε αλλά και των προτάσεών σας για επίλυσή τους.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθέναν από εσάς προσωπικά για την δουλειά σας, την ανιδιοτέλεια και τον σεβασμό που επιδεικνύετε στην αποστολή σας.

Ευελπιστώ σε μία αγαστή και γόνιμη συνεργασία με καθέναν από εσάς που θεωρώ συνοδοιπόρους στο δρόμο της πραγμάτωσης του δύσκολου εγχειρήματος του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ αλλά και της αναβάθμισης του σε έναν Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με ανθρώπινο πρόσωπο που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Διοικητής e-ΕΦΚΑ

Παναγιώτης Δουφεξής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline