Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:16:10

Έλληνας από την Κρήτη ο «άρχοντας του καφέ» στην Κολομβία!

Η απίθανη διαδρομή του. Από τους αγρότες θεωρείται τοπικός ευεργέτης. Μπορεί ένας Kρητικός στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που μάστιζε την Ελλάδα, να βρεθεί στην Κολομβία; Μάλλον σπάνιο, αλλά όχι απίθανο.

Να κερδίσει, όμως, το προσωνύμιο "πατρόν του καφέ" δηλαδή "άρχοντας του καφέ" και να αντιμετωπίζεται από τους ντόπιους ως ευεργέτης; Αυτό είναι από σπάνιο έως απίθανο. Κι όμως, λίγη τύχη και ένας έρωτας μπορεί να αλλάξουν τόσο ριζικά τη διαδρομή κάποιου. Τουλάχιστον, αυτό συνέβη στην περίπτωση του Κρητικού Δημήτρη Χριστόπουλου. σύμφωνα με το slpress.gr

Αν και το Ηράκλειο είναι η πατρίδα του, ο Δημήτρης βρισκόταν σε ένα άλλο νησί, στη Μύκονο. Εκεί εργαζόταν ως μπαρίστα, όταν γνώρισε τη γυναίκα που έμελλε να φέρει τα πάνω κάτω. Ο καλοκαιρινός έρωτας αποδείχθηκε ανθεκτικός και στον χειμερινό καιρό και η νεαρή από την Κολομβία βρέθηκε να γνωρίζει την οικογένεια του Δημήτρη στην Κρήτη.

Αρχικά στη Μπογκοτά και κατόπιν στην εξωτική ύπαιθρο ο Δημήτρης Χριστόπουλος και η οικογένειά του έγιναν ιδιοκτήτες μιας φάρμας παραγωγής καφέ, χωρίς όμως να εγκαταλείψουν και τη δραστηριότητά τους με τα κτηματομεσιτικά. Ωστόσο, ο Κρητικός ιδιοκτήτης φάρμας παρακολουθούσε από πολύ κοντά τη διαδικασία παραγωγής καφέ και διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν οι αγρότες. Έτσι, προχώρησε στην αγορά ενός μηχανήματος επεξεργασίας και ψησίματος του καφέ. Με τον τρόπο αυτό αποφεύχθηκαν οι μεσάζοντες, οι συνθήκες για τους παραγωγούς βελτιώθηκαν σημαντικά και ο Δημήτρης Χριστόπουλος βρέθηκε να ηγείται ενός συνεταιρισμού και να θεωρείται τοπικός ευεργέτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline