Σάββατο 31 Ιουλίου 2021  22:40:37

Οι εξελίξεις για ΕΑΒ και Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ΕΑΒ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ευχαριστώ τους εργαζομένους της ΕΑΒ που κατάλαβαν ότι από την παραμονή της Lockheed Martin εξαρτάται η δουλειά τους» και πρόσθεσε «η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δουλεύει η ΕΑΒ με την Lockheed Martin εφαρμόζεται γι' αυτό και είμαι πολύ ευτυχής».


Αναφορικά με το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι όποια εταιρεία και να πάρει το πρόγραμμα των φρεγατών, μέσα στο επιχειρηματικό της σχέδιο, πρέπει να έχει και την πρότασή της για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δεν ανησυχώ. Οι φρεγάτες πρέπει να φτιαχτούν στην Ελλάδα. Όταν αποφασίσει το ναυτικό, θα έχουμε τους εργαζόμενους μέσα να δουλεύουν και με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους", επισημαίνοντας ότι για να κατασκευαστούν οι φρεγάτες πρέπει να δουλεύουν και τα δύο μεγάλα ναυπηγεία, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Για τις αυξήσεις στις τιμές

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ανατιμήσεις που έχουν παρατηρηθεία τελευταία στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «η άποψη που υπάρχει στους οικονομολόγους είναι ότι αυτό το φαινόμενο δεν θα κρατήσει περισσότερο από το φθινόπωρο.

»» Μετά την καραντίνα έμειναν όλες οι εταιρείες με άδειες τις αποθήκες και αυτό δημιούργησε μια ταυτόχρονη μεγάλη ζήτηση για πρώτες ύλες και αύξηση των ναύλων. Η άποψη των ειδικών είναι ότι αυτό μόλις ομαλοποιηθεί ως προς τη ζήτηση, θα ομαλοποιηθεί και προς τις τιμές», είπε ο υπουργός.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως «άμεσα θα έχουμε τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος αύριο στο υπουργικό μάλλον συζητιέται», ενώ περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του, είπε ότι ο νέος νόμος θα αποφεύγει την γραφειοκρατία στην ανάληψη Επενδύσεων.
«Το μέλημα δεν είναι να αποφαινόμαστε ποιος τα έκανε καλύτερα και πόσο φταίει ή βοήθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να προχωρούν τα έργα», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline