Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:23:20

Κλινική «Ταξιάρχαι», μετά 35 κρούσματα και 18 θανάτους: Ελεύθεροι ο διευθυντής και όλοι οι γιατροί που κατηγορήθηκαν..... ΜΜΕ και ΕΟΔΥ ομιλούσαν για «μέγα σκάνδαλο» και δεμένη δικογραφία για καταδίκες... μέχρι ισόβια. Κύριο

«Αβάσιμες ποινικές διώξεις» σε μια τραγική περίοδο δηλώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, με εμφανή ικανοποίηση. Μετά την πολύωρη απολογία αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, δύο εξ αυτών χωρίς περιοριστικούς ορούς.

Απολογήθηκαν επί πολλές ώρες χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου ενώπιον του Ανακριτή ο διοικητικός Διευθυντής και 4 γιατροί της Κλινικής «Ταξιάρχαι», οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοιού.

Μετά από πολύωρη απολογία με έγγραφα και απαντήσεις σε ερωτήσεις της ανάκρισης, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, δύο εξ αυτών χωρίς περιοριστικούς ορούς και τρεις με απλή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας 10000 και 6000 ευρώ. Εξέλιξη τελείως διαφορετική από το κλίμα κατηγορίας και αποκαλύψεων πέρυσι εναντίον τους για την κατάσταση λόγω κορωνοιού στη κλινική αυτή του Περιστερίου, με πολλά «αθώα θύματα και θανάτους».

Οι συνήγοροι τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκούλας, Γιάννης Παπαριστειδης δήλωσαν ότι αποθυμήθηκε το κατηγορητήριο και αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού. Η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας.

35 κρούσματα και 18 θάνατοι στην κλινική

Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στη διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

3.6.2021...Κλινική "Ταξιάρχαι": "Κόλαφος" το πόρισμα του ΕΟΔΥ- Τι λένε ο γιος και ο συνήγορος οικογένειας θύματος

Αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή ισοβίων βρίσκονται 4 γιατροί και ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι

Hταν τον Απρίλιο του 2020 όταν στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, "Ταξιάρχαι" στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για αιμοκάθαρση, εντοπίστηκαν περίπου 35 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 13 έχασαν τη μάχη.
Οι εικόνες εκείνων των ημερών με τους ασθενείς να παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα και να μεταφέρονται είναι ακόμη νωπές και συγκλονίζουν.

Κορονοϊός: "Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα" λέει η κλινική "Ταξιάρχαι"

Ο κορονοϊός είχε απλωθεί στους ορόφους, αιμοκαθαιρόμενοι είχαν εκτεθεί και έπρεπε να απομακρυνθούν.

Τι λένε ο γιος και ο συνήγορος οικογένειας θύματος

"Έπρεπε να αισθάνονται ντροπή γιατί δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά...", δηλώνει ο Κώστας Ασημακόπουλος, γιος ενός από τους 13 ασθενείς που εκτέθηκαν στον ιό και απεβίωσε λίγες ημέρες αργότερα.
Υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα στην συγκεκριμένη κλινική, η οποία - όπως λέει σήμερα ο γιος του - δεν ακολουθούσε μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αναφορές των επιθεωρητών του ΕΟΔΥ που έλεγξαν της κλινική, όσο και με τις μαρτυρίες ασθενών και συγγενών τους: γιατροί και νοσηλευτές δεν φορούσαν συχνά μάσκα, στους χώρους της αιμοκάθαρσης επικρατούσαν συνθήκες συνωστισμού, δεν γινόταν συστηματική θερμομέτρηση επισκεπτών, ενώ υπήρχε και δεύτερη αφύλακτη είσοδος από όπου μπαινόβγαιναν άτομα ελεύθερα.

Τέσσερις γιατροί και ο διοικητικός διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής ενδέχεται να βρεθούν υπόλογοι για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, που επισείει ακόμη και ισόβια ποινή. Από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για μια άδικη δίωξη.

Κορωνοϊός: Δίωξη για κακούργημα στους υπεύθυνους της κλινικής "Ταξιάρχαι" - Ποινές μέχρι ισόβια για τον θάνατο 13 ασθενών
"Δυστυχώς χιλιάδες συμπολίτες μας πέθαναν σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές και νοσοκομεία, αλλά εκεί δεν έγινε εισαγγελική έρευνα. Με αβάσιμες διώξεις-"έμπλαστρα" δεν θα λυθεί το πρόβλημα", δήλωσε ο δικηγόρος της ιδιωτικής κλινικής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline