Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:18:11

Πληθαίνουν συνεχώς βιασμοί και επιθέσεις, από ομάδες νεολαίων με πρώτα θύματα γυναίκες και κορίτσια. Προβληματίζει το φαινόμενο της καθημερινής «χαμηλής βίας». Κύριο

Τις ομάδες «βίας και αίματος» συγκροτούν παιδιά μεταναστών από Αλβανία και Πακιστάν αλλά και ανήλικοι Έλληνες σε ομάδες τραμπούκων, συχνά ε διασύνδεση με αναρχικούς, ποινικούς και χουλιγκάνικους κύκλους.

1. Άγιος Παντελεήμονας: Τέσσερις Πακιστανοί άρπαξαν και βίασαν 25χρονη

Τρεις από αυτούς, ηλικίας 19, 21 και 27 ετών συνελήφθησαν από την ΟΠΚΕ, ενώ αναζητείται ο τέταρτος της παρέας - Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δήλωσε στην Αστυνομία ότι βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της
Στα χέρια της ΟΠΚΕ βρίσκονται τέσσερις Πακιστανοί που άρπαξαν 25χρονη Ελληνίδα από την Ομόνοια, την μετέφεραν με ταξί σε υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και την βίασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Τρεις από αυτούς, ηλικίας 19, 21 και 27 ετών συνελήφθησαν από την ΟΠΚΕ, ενώ αναζητείται ο τέταρτος της παρέας.

Όλα έγιναν άγριο ξημέρωμα Τετάρτης, όταν το κουαρτέτο της διαστροφής, προσέγγισε την κοπέλα, την έβαλαν σε ταξί και στη συνέχεια την οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα όπου και τη βίασαν.

Η νεαρή κατάφερε να δραπετεύσει, πήγε στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα και κατήγγειλε το συμβάν, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας τρεις από τους τέσσερις βιαστές.

2. Πετράλωνα: Στον Εισαγγελέα ο Βούλγαρος που κατηγορείται για τον βιασμό καθαρίστριας

Μαζί του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ο συνεργός του που φέρεται να τον υπέθαλπε.
Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν πριν από λίγο στον εισαγγελέα ο Βούλγαρος κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 50χρονης γυναίκας καθώς και ο συνεργός του που φέρεται να τον υπέθαλπτε. Και οι δυο φορούσαν αλεξίσφαιρα.

Και οι δυο αυτή την ώρα βρίσκονται στον εισαγγελέα και μετά αναμένεται να οδηγηθούν σε ανακριτή.

Ο δράστης συνελήφθη χθες όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν να τον βάλουν στο χέρι και να τον οδηγήσουν στα γραφεία της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος είχε βρει καταφύγιο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στο σπίτι ενός άλλου άνδρα, ο οποίος του παρείχε φαγητό και ρούχα.

Οι πληροφορίες λένε ότι κατά τη στιγμή της σύλληψής του από το κλιμάκιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, ο Βούλγαρος βιαστής καθόταν σε ένα καρεκλάκι πίσω από ένα περίπτερο στην οδό Δεκελείας, κοντά στη στάση «Κουμπαρσίτα» και έπινε ούζο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για έναν σκληρό κακοποιό με βαρύ παρελθόν καθώς το 2015 βίασε φοιτήτρια και επιχείρησε να τη δολοφονήσει ενώ «έσπασε στο ξύλο» και τον σκύλο της. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή και βγήκε το καλοκαίρι του 2020 με τον παλιό ποινικό κώδικα.

Το βαρύ παρελθόν και η αποφυλάκισή του

Το 2015 βίασε φοιτήτρια, αποπειράθηκε να τη σκοτώσει, «τσάκισε» στο ξύλο τον σκύλο της, συνελήφθη, φυλακίστηκε και τον Ιούλιο του 2020 βγήκε έξω με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα.

Πρόκειται για τον 35χρονο Βούλγαρο που βίασε επτά φορές την 50χρονη καθαρίστρια στα Πετράλωνα ο οποίος, ταχτοποιήθηκε και αναζητείται. Η ιστορία του «κτήνους» προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, καθώς σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του ξανακύλησε βιάζοντας και κακοποιώντας για ώρες μια δύστυχη γυναίκα. Η προηγούμενη επίθεση σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2015.

Θύμα του μια φοιτήτρια γεννηθείσα το 1995. Ο αλλοδαπός, της επιτέθηκε και τη βίασε μέσα στο διαμέρισμά της, προσπάθησε να τη σκοτώσει, ενώ κακοποίησε και το σκυλί της. Ο δράστης συνελήφθη και οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ήταν βιασμός, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Σημειώνεται ότι ο δράστης των Πετραλώνων δεν αποφυλακίστηκε ούτε με το νόμο Παρασκευόπουλου, ούτε με τον νέο ΠΚ του 2019, αλλά με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα.

Ο I. L, γεννηθείς το 1986 στη Βουλγαρία, καταδικάστηκε για βιασμό σε ποινή κάθειρξης δώδεκα (12) ετών.
Έμεινε στη φυλακή από τις 17 Αυγούστου 2015.

3.Άγιος Παντελεήμονας: Έγκυος και με νοητική στέρηση το θύμα του ομαδικού βιασμού – Πώς την αποπλάνησαν
Η 25χρονη είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ η περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς για τις εφιαλτικές ώρες που έζησε προκαλεί σοκ.

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία ομαδικού βιασμού μίας 25χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα, για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19,21 και 27 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι δράστες παρέσυραν τα ξημερώματα με δόλο στο σπίτι τους την 25χρονη γυναίκα που είναι τριών μηνών έγκυος και έχει νοητική καθυστέρηση και τη βίασαν.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες μετέφεραν το θύμα από την πλατεία Ομονοίας με ταξί στο υπόγειο διαμέρισμα τους στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου και τη βίασαν ομαδικώς.
Η νεαρή κατάφερε να δραπετεύσει, πήγε στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα και κατήγγειλε το συμβάν, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας τρεις από τους τέσσερις βιαστές.

Η 25χρονη είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ η περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς για τις εφιαλτικές ώρες που έζησε προκαλεί σοκ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται κι ένας Αφγανός.
Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί εκτεταμένες έρευνες εξέλιξη για τον εντοπισμό του τέταρτου συνεργού τους.

4.Άργος: Πέντε άτομα ξυλοκόπησαν πατέρα που παρενέβη επειδή παρενοχλούσαν την ανήλικη κόρη του
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Ρουμάνος πήγε να ζητήσει τον λόγο από κάποιους που φέρονται να παρενοχλούσαν την ανήλικη κόρη του. Τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου πατέρα.

Την Πέμπτη θα απολογηθούν πέντε κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό ενός ρουμάνου πατέρα στο Άργος, το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, καθώς πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια Ναυπλίου στην οποία οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα πήγε να ζητήσει τον λόγο από κάποιους που παρενοχλούσαν την ανήλικη κόρη του. Τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου πατέρα.

Οι δύο από τους πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή που εκτυλίχθηκε στο χώρο της λαϊκής αγοράς με αποτέλεσμα ένας πατέρας να παλεύει για τη ζωή του, νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στην Τρίπολη, όπου και διακομίστηκε.

Οι φερόμενοι ως δράστες που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, θα κρατηθούν μέχρι την απολογία τους την Πέμπτη, ενώ ο ένας από αυτούς που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος, λόγω του ότι είναι τραυματίας από προηγούμενη συμπλοκή με Αιγύπτιους, σύμφωνα με το anagnostis.org.

Κρίσιμες στιγμές για τον Ρουμάνο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας που υπέστη τον ξυλοδαρμό διασωληνώθηκε στη νευροχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ενός εκ των πέντε κατηγορουμένων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος «Ο Ρουμάνος δυστυχώς απ΄ ότι πληροφορήθηκα δεν είναι σε καλή κατάσταση, γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος και κινδυνεύει η ζωή του αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι πάρα πολύ λυπηρό, είναι κάτι που συγκλονίζει όλους μας».
Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που μετέδωσε από την πρώτη στιγμή ο anagnostis.org ότι οι φερόμενοι ως δράστες είναι ντόπιοι Αργείοι αυτοί που χτύπησαν το Ρουμάνο, ενώ όπως σημειώνει ο δικηγόρος «τα κίνητρα ήταν προσωπικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline