Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάγδα Φύσσα: Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα για τα «fake news» Βελόπουλου ότι έλαβε ήδη τα 800.000 ευρώ, που όμως έχουν ζητήσει οι συνήγοροι της. Κύριο

Απρόθυμη η Κυβέρνηση να επαναλάβει (με τροπολογία στη Βουλή) το προηγούμενο της υψηλής χρηματικής αποζημίωσης, που δόθηκε στην μητέρα και την αδελφή του αείμνηστου Αλεξ. Γρηγορόπουλου.

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων έστειλε η Μάγδα Φύσσα με την οποία ζητεί την προστασία του, με αφορμή τα περί «αποζημίωσης» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου της, που διακινεί ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα έστειλε η Μάγδα Φύσσα με την οποία ζητεί την προστασία του, με αφορμή τα περί «αποζημίωσης» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου της, που διακινεί ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος.

Μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα κάνει λόγο για ένα χοντροκομμένο ψέμα και αναφέρει στην επιστολή της «σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος "Ελληνική Λύση" δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ' εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ' επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.
Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα:
«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά).
Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;» (https://twitter.com/velopky/status/1387704014347902981)

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι' αυτό τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.
Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021 (https://www.facebook.com/KontraRexe/posts/1975534049268469, στο 5:10΄).

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή
Μάγδα Φύσσα

23.0.2020..Όλοι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στα θύματα της Χ.Α. ζητούν οικονομική αποζημίωση για τους πελάτες τους. Με ειδική νομοθετική ρύθμιση από Κυβέρνηση και κόμματα. Ψεύδος ότι το ζεύγος Φύσσα έλαβε ήδη 1,5 ευρώ από το Κράτος. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 00:01

Συνήγοροι σε κοινή γραμμή: Ώρα και για οικονομική αποζημίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής.
«Η 22η Οκτωβρίου 2020 μένει στην ιστορία σαν μια ημέρα δικαιοσύνης. Είναι η ημέρα που τελείωσε η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια και 2 ημέρες και μετά από 465 συνεδριάσεις.

Το δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη και αποφάσισε για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, ανάλογα και δίκαια, σύμφωνα με τη βαρύτητα των εγκλημάτων, σύμφωνα με την επικινδυνότητα των δραστών, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση που έκρινε 50 κατηγορούμενους ενόχους για εγκληματική οργάνωση» δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο μετά τη λήξη της τελευταίας σημερινής συνεδρίασης.
«Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο συνήγορος, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα της αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους, για την οποία ήταν αναρμόδιο το ποινικό δικαστήριο που μόλις ολοκληρώθηκε, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

«Θυμίζουμε ότι υπάρχει μια σοβαρή ακόμα εκκρεμότητα την οποία το δικαστήριο αυτό δεν ήταν αρμόδιο να λύσει, γιατί είναι πλέον η ώρα να αποζημιωθούν και οικονομικά τα θύματα της Χρυσής Αυγής και οι οικογένειές τους με νομοθετική πράξη που θα τους απαλλάξει από την ανάγκη μιας νέας χρονοβόρας και πολυδάπανης προσφυγής στα αστικά δικαστήρια» επισήμανε ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, καταλήγοντας «αυτό περιμένουμε να κάνουν ομόφωνα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δείχνοντας τη συνέπεια τους στις αντιφασιστικές διακηρύξεις τους πλέον στην πράξη».

«Ημέρα νίκης και ημέρα δικαίωσης» χαρακτήρισε την 22η Οκτωβρίου και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, σε δηλώσεις έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Είναι μια μέρα που μπορεί να κλαίμε, αλλά κλαίμε από τη χαρά μας. Είναι μέρα δικαίωσης. Στο πρόσωπο του Παύλου Φύσσα και της Μάγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασιστικές που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Στο πρόσωπο του Αμπουζίντ Εμπάρακ και του Σαχζάτ Λουκμάν δικαιώνονται οι εκατοντάδες μετανάστες που χτυπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν ή ακόμα και δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική οργάνωση. Στο πρόσωπο των κουμουνιστών συνδικαλιστών δικαιώνονται οι εργάτες και οι εργάτριες που βγάζουν το μεροκάματο τους και την ίδια στιγμή είναι μαχητές της τάξης τους, συνδικαλιστές και κομμουνιστές» είπε ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, σχολιάζοντας αιχμηρά «σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούν να πανηγυρίζουν όψιμα εκείνοι που από το πολιτικό σύστημα ενίσχυσαν πολύπλευρα τη ναζιστική οργάνωση».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Καμπαγιάννης είπε «εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη και ζητάμε να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανικούς όλοι εκείνοι που συνέργησαν και ενίσχυσαν την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγή
Για την Μάγδα Φύσσα, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, συγκινημένος, δήλωσε «απέναντι στην Μάγδα Φύσσα είχαμε ένα μεγάλο χρέος, ένα μεγάλο καθήκον και αυτό το χρέος θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα πρέπει πλέον να συμπορευτούμε με αυτή την οικογένεια και τους εντολείς μας και στο Εφετείο προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση».

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα που είχε ήδη διατυπώσει ο συνάδελφος του Κώστας Παπαδάκης, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «τα θύματα ζήτησαν δικαιοσύνη και έχουν το δικαίωμα να αποζημιωθούν και οικονομικά για όσα πέρασαν. Χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση με την οποία να αντιμετωπιστεί αυτό το αίτημά τους».
Κλείνοντας, ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων αφιέρωσε τη νίκη «στους εκατοντάδες, τους χιλιάδες ανθρώπους του αντιφασιστικού κινήματος που στάθηκαν απέναντι στη Χρυσή Αυγή», σημειώνοντας, «Εάν δεν το είχαν κάνει, η ιστορία αυτού του τόπου θα ήταν διαφορετική».

Η ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΥΣΣΑ

Μάλιστα, μία εξ' αυτών των αναρτήσεων, υποδηλώνει πως η κυρία Μάγδα Φύσσα λαμβάνει αποζημίωση ύψους οκτακοσίων χιλιάδων (800.000) ευρώ από το Ελληνικό Κράτος για το θάνατο του Παύλου, ενώ μια άλλη παραλλαγή, η οποία έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερες από 4.3 χιλιάδες κοινοποιήσεις, κάνει λόγο για το υπέρογκο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Τα Ελληνικά Hoaxes, έπειτα και από τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα, εξέτασαν τους ισχυρισμούς για να διαπιστώσουν εάν αληθεύουν ή εάν απλά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μερικών που θέλουν να πλήξουν τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας έναντι του φασισμού.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ομάδα συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, που είχε η ομάδα των Ελληνικών Hoaxes, έμαθαν πως:

Για την απόφαση έκδοσης αποζημίωσης χρειάζεται να ασκηθεί αγωγή, πράγμα που επί του παρόντος δεν έχει συμβεί. Επιπροσθέτως, η απόφαση δεν βγαίνει αυτοδικαίως αλλά πρέπει η υπόθεση να παραπεμφθεί σε αστικό δικαστήριο. Συνεπώς, αν είχε δοθεί κάποια αποζημίωση, αυτό θα είχε γνωστοποιηθεί.
Σύμφωνα με την δικηγόρο και συνήγορο πολιτικής αγωγής της οικογένειας, Ελευθερία Τομπατζόγλου: «Δεν έχουμε ασκήσει για τους εντολείς μας αγωγή στα πολιτικά ή στα διοικητικά δικαστήρια».

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως εν προκειμένω, στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μια αποζημίωση δεν θα βάρυνε το Ελληνικό Κράτος όπως λανθασμένα αναφέρει μια εκ των υπό εξέταση δημοσιεύσεων. Αντιθέτως, η αποζημίωση θα βάρυνε οικονομικά τους υπαιτίους, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου για την δολοφονία. Οπότε, σύμφωνα και με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία εξάγεται το συμπέρασμα πως ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι αναληθής και ανυπόστατος καταρρίπτεται.

-20.10.2020..Αποζημίωση 800.000 ευρώ πήρε η οικογένεια του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ επικύρωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η απόφαση αυτή έκλεισε το αστικό μέρος της υπόθεσης. Το 2013 η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τζαλικιάν και η αδερφή του, κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας από το Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ως ψυχική οδύνη για τον θάνατο του Αλέξανδρου, 2 εκατομμυρίων ευρώ στη μητέρα του και 700.000 ευρώ στην αδερφή του.

Το 2015 το Διοικητικό Πρωτοδικείο με απόφασή του, επιδίκασε 900.000 ευρώ ως ψυχική οδύνη στους οικείους του δολοφονημένου νέου και συγκεκριμένα 650.000 ευρώ στη μητέρα του και 250.000 ευρώ στην αδερφή του.

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης ασκήθηκαν εφέσεις και από τις δύο πλευρές.
Οι δυο γυναίκες έκαναν στη συνέχεια αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς υποχωρώντας κατά 100.000 ευρώ από το αρχικό συνολικό ποσό που είχε επιδικάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο, και έτσι επικυρώθηκε η αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ.

Πολυμέσα