Τρίτη 16 Απριλίου 2024  13:48:39

Σε ποιές άλλες χώρες ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα που εφαρμόζει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς υγειονομικών και εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.


Στην Ιταλία αποφασίστηκε στις 25 Μαϊου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός γιατρών και προσωπικού υγείας, με την απειλή ότι δεν θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με ασθενείς και άρα να εξασκούν. Κατά του διατάγματος έχουν προσφύγει δικαστικά 300 υγειονομικοί και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 14 Ιουλίου.

Στη Μεγάλη Βρετανία ανακοινώθηκε στις 16 Ιουνίου ότι θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, συμπεριλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού όπως κομμωτές, αισθητικούς και εθελοντές. Οι εργαζόμενοι στα βρετανικά γηροκομεία πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τον Οκτώβριο, εάν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στον τομέα τους.

Στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες τον υποχρεωτικό εμβολισμό του υγειονομικού προσωπικού, καθώς μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόλις το 57% των εργαζόμενων στα γηροκομεία και το 64% των εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline