Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:04:18

«Μοναξιά και απομόνωση» για αμετανόητους ανεμβολίαστους. Νυχτερινά κέντρα, στεγασμένα μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους και μόνο για καθήμενους. Κύριο

Πως ετοιμάζονται οι Πάνος Κιάμος και Νίκος Βέρτης να ανοίξουν σε μεγάλα ακροατήρια στα κέντρα τους.

Από χθες Παρασκευή το πιστοποιητικό εμβολιασμού απαιτείται για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας που θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αποτελεί, από το δω και στο εξής, το απαραίτητο «διαβατήριο» του κοινού σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι πόρτες των κλειστών νυχτερινών κέντρων, μπαρ αλλά και κινηματογράφων θα ανοίγουν αποκλειστικά σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία μετάδοση ιού που απειλεί, για ακόμη μία φορά μέσω της νέας μετάλαξης Δέλτα, τη χώρα.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται από την Παρασκευή για την είσοδο σε όλα τα κλειστά μπαρ

Να θυμίσουμε πως από την 1η Ιουλίου οι κλειστοί κινηματογραφικοί χώροι επανήλθαν σε λειτουργία, μετά από πολλούς μήνες που παρέμεναν κλειστοί, με το 50% της συνολικής χωρητικότητας τους και με την υποχρέωση οι θεατές να διαθέτουν δήλωση αρνητικού self test κατά την είσοδό τους. Από την Παρασκευή, ωστόσο το self test δεν θα επαρκεί πλέον καθώς από δω και στο εξής θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πιστοποιητικό εμβολισμού θα απαιτείται από για είσοδο στους κλειστούς κινηματογράφους

Όσον αφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αυτά θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι μετά από πολλούς μήνες, μόνο για καθήμενους και αποκλειστικά για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Αντίστοιχα θα λειτουργήσουν και τα μπαρ που στεγάζονται σε κλειστούς χώρους. Στους χώρους αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τραπεζιών παρόλα αυτά θα υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό πληρότητας.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν τα εξειδικευμένα μέτρα που θα ισχύσουν για την λειτουργία των χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δηλαδή το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας και τα επιπλέον προστατευτικά μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται.

Ο Πάνος Κιάμος ξεκινά την Παρασκευή τις εμφανίσεις του στο Posidonio

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι αν ο πλήρης εμβολιασμός θα αποτελεί απαραίτητη προϋποθέση για τους καλλιτέχνες αλλά και για το προσωπικό που θα εργάζεται στους χώρους αυτούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως φαίνεται πως έχει προαποφασιστεί συναινετικά ο εμβολιασμός των εργαζόμενων για την ασφάλεια όλων. Στο Posidonio, για παράδειγμα, όπου θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή ο Πάνος Κιάμος, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, είναι εμβολιασμένο το σύνολο του προσωπικού. Ο γνωστός τραγουδιστής θα εμφανίζεται εκεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Μόνο για εμβολιασμένους θα είναι το YTON με τον Νίκο Βέρτη

Ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου άνοιξε πανηγυρικά το χορό της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες ημέρες στην πίστα του ΥΤΟΝ, η οποία λειτουργεί από φέτος με ανοιχτή οροφή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ειδικές υγειονομικές συνθήκες. Οι εβδομαδιαίες εμφανίσεις του τραγουδιστή θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Και σε αυτήν την περίπτωση το κοινό θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με δυο λόγια η νυχτερινή διασκέδαση το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι Covid – Free.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline