Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:21:28

«Δώρο Θεού το εμβόλιο» κατά την ειδική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Απόλυτη η προτροπή προς Επισκόπους, αρχιμανδρίτες και όλους τους ιερείς. Και για όλο το προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας της Εκκλησίας, αλλιώς θα τεθεί σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό. Κύριο

Δυσκολότερη θεωρείται ότι είναι η συμμόρφωση-πειθαρχία για εμβολιασμό στα μοναστήρια καλόγηρους και καλόγριες. Τι αναφέρει η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

-Το κείμενο της ειδικής εγκυκλίου, υπέρ του εμβολισμού που εγκρίθηκε χθες από την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αναμένεται να αποσταλεί την Δευτέρα σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα αναγνωστεί την μεθεπόμενη Κυριακή στους Ναούς. Και βεβαίως να τύχει πλήρους εφαρμογής και στα Ιδρύματα Πρόνοιας και Φροντίδας σε όλη την Ελλάδα για όλο το προσωπικό τους, υποχρεωμένο να εμβολιασθεί κανονικά, εάν δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα..(διοικητικοί, νοσηλευτές, γιατροί κ.α.).

Δώρο Θεού χαρακτηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες η 12μελής η Ιερά Σύνοδος το εμβόλιο.

« Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζοντας, πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό, που μας χάρισε ο Θεός, προκειμένου, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο» τονίζεται σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται η Ιερά Σύνοδος απαντά σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας μέσα από εδάφια της Αγίας Γραφής και τον βίο των Αγίων δηλώνοντας ξεκάθαρα στην εμπιστοσύνη της επιστημονική κοινότητα.
Μάλιστα καλεί τους πιστούς σε πανστρατιά προσευχής η οποία αποτελεί το κατ' εξοχήν όπλο των χριστιανών.
«Πίστη. Σύνεση και αγάπη προς το Θεό και τον συνάνθρωπο» είναι το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Έτσι, γίνεται απόλυτη η προτροπή της Ιεράς Συνόδου(χωρίς καμμία απευθείας παρέμβαση της Πολιτείας και των αρμόδιων υπουργών κκ Κικίλια, Χαρδαλιά, Γεωργιάδη, όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο) προς Επισκόπους, αρχιμανδρίτες και όλους τους ιερείς. Και βεβαίως απόλυτη συμμόρφωση για όλο το προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας της Εκκλησίας, αλλιώς θα τεθεί σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό.

- Παράλληλα, δυσκολότερη θεωρείται ότι είναι η συμμόρφωση-πειθαρχία για εμβολιασμό στα μοναστήρια καλόγηρους και καλόγριες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline