Τρίτη 16 Απριλίου 2024  21:33:27

Ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής στο Πάντειο ομολογεί με ειλικρίνεια: « Ο 15χρονος γιός μου και η παρέα του κόλλησαν κορωνοϊό. Περάσαμε τη δοκιμασία με ανησυχία». Κύριο

Ο Εμβολιασμός αποτελεί και περισσότερο από ατομικό και συλλογικό καθήκον. Είναι πατριωτικό καθήκον. Ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε στα «Παραπολιτικά» για την περιπέτειά της οικογένειας του με τη νόσο στέλνοντας μήνυμα σε όσους διστάζουν να εμβολιαστούν.

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός, σταθερά οπαδός του εμβολιασμού και πατέρας΄ τριών τέκνων ο 15χρονος γιος του νόσησε από κορωνοϊό, περιγράφοντας την αγωνία που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του. Τον ιό μάλιστα «κόλλησε» ολόκληρη η παρέα του γιου του υφυπουργού, όπως τόνισε ο κ. Συρίγος, οι οποίοι πλην ενός παιδιού δεν εμφάνισαν συμπτώματα.

Όμως η ανησυχία και η δοκιμασία ήταν έντονη και στην δική του οικογένεια και των άλλων ΄παιδιών-συμμαθητών και φίλων. Τόσο να γίνουν. καλά όσο και να μην μολύνουν άλλα πρόσωπα..
Τα παιδιά ήταν συμπτωματικά, είπε ο κ. Συρίγος, ωστόσο πατέρας του φίλου του γιου του και νοσηλεύτηκε, καθώς δεν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο.

«Στο σπίτι βιώσαμε μια άγρια κατάσταση», αναφέρει ο Άγγελος Συρίγος: «Ξαφνικά έπρεπε να κλειδώσουμε τον μικρό στο δωμάτιο, να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας του από έξω», είπε ο κ. Συρίγος περιγράφοντας μια κατάσταση αυξημένης προσοχής.

Ο ίδιος έστειλε το δικό του μήνυμα στους σκεπτικιστές όπως τους αποκάλεσε και όχι αρνητές του εμβολίου:

«Δεν είναι θέμα προσωπικής ευθύνης, είναι θέμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα. Δεν πρέπει να ξανακλείσουμε τη χώρα μας και την οικονομία μας», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Και συμπλήρωσε: «Είναι πατριωτικό καθήκον να εμβολιαστούμε».

-7. Ιουλίου 2021.Μια μαρτυρία-προβληματισμός από τον υφυπουργό Παιδείας και καθηγητή στο Πάντειο. Ο Άγγελος Συρίγος αποκαλύπτει συνομιλίες με ανεμβολίαστο που νοσηλεύθηκε -«Εμβολιαστείτε! Είναι τρομακτικό, αισθάνομαι σαν να είμαι σε φυλακή!»

Συγκλονιστική φαίνεται να είναι η συνομιλία που είχε ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος με έναν 43χρονο, ο οποίος δεν εμβολιάστηκε επειδή θεωρούσε ότι δεν έχει ανάγκη, αφού ήταν υγιής. Όμως, νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος.

Στο συγκλονιστικό ημερολόγιό του, ο 43χρονος άνδρας περιγράφει, μέρα-μέρα, πώς βίωσε την περιπέτειά του την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, από την ημέρα που ξύπνησε με πυρετό μέχρι την ώρα που διασωληνώθηκε και τη μετέπειτα βελτίωσή του.

Ημερολόγιο κορωνοϊού, πρώτη εβδομάδα Ιουλίου 2021
Του Άγγελου Συρίγου

«Ο Χ είναι πραγματικό πρόσωπο. Είναι 43 ετών και μέχρι πριν από μία εβδομάδα δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν εμβολιάστηκε. Θεωρούσε ότι η ηλικία του σε συνδυασμό με την καλή φυσική του κατάσταση αποτελούσαν επαρκή ασπίδα έναντι του κορωνοϊού. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε. Ακολουθούν τα μηνύματα που έστειλε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου».

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021
Καλημέρα... (ας πούμε) και καλό μήνα! Με πυρετό σηκώθηκα πάλι: 38! Οξυγόνο 94. Λες να μη λειτουργεί το οξυγονόμετρο καλά; Αισθάνομαι το κεφάλι μου πολύ βαρύ. Όλο το βράδυ ίδρωνα. Αμέσως μετά, με κλειστό παράθυρο και χωρίς air condition, σκεπάστηκα με κουβέρτα και έτρεμα. Μου έδωσε ο γιατρός αντιβίωση και κορτιζόνη και έχει διαλυθεί το στομάχι μου.
Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
Χάλια μαύρα. Άυπνος, με τρομερό πονοκέφαλο, 38,7 πυρετό, τσούζουν τα μάτια μου και δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Και έχει αρχίσει και ξερόβηχας.
Καλημέρα.
Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021
Κοιμόμουν κατά διαστήματα το βράδυ. Σταθερά 38 πυρετός και 94 οξυγόνο. Βήχας λιγότερος, αλλά συνεχίζεται. Όταν με πιάνει όμως, δεν σταματά. Έχω έντονο πονοκέφαλο. Έχω και διάρροια. Είμαι χωρίς γεύση και όσφρηση και καθόλου όρεξη. Βιώνω γενική διάλυση. Μούρλια!!!
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021
Σήμερα ξύπνησα με 91 οξυγόνο. Κάλεσα ασθενοφόρο. Μου έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο για οξυγόνο και θεραπεία. Τώρα περιμένω για αξονική θώρακος. Αυτά τα ωραία...
[ενημέρωση από το νοσοκομείο: Δεν χρειάζεται διασωλήνωση, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι η αξονική του δεν ήταν καλή. Του δίνουμε οξυγόνο και τον παρακολουθούμε διαρκώς.]
Με έφεραν στην κλινική. Είμαι στο δωμάτιο 3. Είναι τρομακτικό! Αισθάνομαι σαν να είμαι σε φυλακή! Είναι μέσα και άλλοι τρεις τύποι. Ούτε που με κοιτούν. Είναι σαν να μην υπάρχω. Τι ζω, Θεέ μου!!!
Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021
[ενημέρωση από το νοσοκομείο: Το βράδυ επιδεινώθηκε αναπνευστικά. Είναι με μάσκα Ventury 60%. Τον τοποθετήσαμε σε πρηνή θέση, μπρούμυτα. Είναι αρκετά σοβαρά.]
Η νύχτα χτες ήταν απελπισία. 92 οξυγόνο, 38,5 πυρετό και συνεχόμενο βήχα. Τώρα έχει ανέβει λίγο το οξυγόνο, αλλά θέλει πολλή δουλειά. Έμαθα ότι η αξονική έδειξε εκτεταμένα ευρήματα. Θα κάνω θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα. Υπέγραψα ήδη τα σχετικά χαρτιά.
Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021
[Νοσοκομείο: ξεκινήσαμε θεραπεία με μονοκλωνικά. Θα σας ενημερώσουμε]
10:05: Καλημέρα. Οξυγόνο ανεβαίνει σιγά σιγά, τώρα 95. Απύρετος ευτυχώς, αλλά πολύ βήχα χτες βράδυ. Έχω διαλυθεί.
13:30: Ο αναπνευστήρας που με είχαν συνδέσει (ένας καινούργιος δυνατός) άρχισε να χτυπά δυνατά και να βγάζει ένδειξη error! Τους φώναξα ΑΜΕΣΩΣ γιατί μου έκαιγε τη μύτη το μείγμα αέρα. Ξαναέβαλα την παλιά μάσκα...
17:00: Το οξυγόνο πήγε στο 99. Βέβαια, είμαι συνεχώς με μάσκα. Γι' αυτό είναι καλό το οξυγόνο. Ο βήχας με ανησυχεί, αλλά όταν τους το λέω, δεν μου απαντούν συγκεκριμένα. Σε λίγο θα μου βάλουν κάτι καινούργιο, μου είπαν. Τώρα μόλις μου πήραν 6 μπουκαλάκια αίμα για εξετάσεις ...
Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021
Είμαι 6η βραδιά άυπνος, με έχει διαλύσει η ζέστη, τα φάρμακα, ο θόρυβος του αναπνευστήρα. Όλα... Κάποιος από το δωμάτιο πήρε εξιτήριο. Θέλω κι εγώ να φύγω. Το οξυγόνο έχει ανέβει ικανοποιητικά (99), αλλά με μάσκα. Είμαι απύρετος. Τα αντισώματα φαίνεται να έχουν κάνει δουλειά, αλλά πάνε παααααάρα πολύ αργά. Δεν αντέχεται άλλο εδώ μέσα. Θέλω να φύγω και να συνεχίσω κατ' οίκον νοσηλεία με οξυγόνα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Μου λένε, όμως, ότι θα πρέπει να μείνω κι άλλες μέρες μέσα.
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ!!!!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline