Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  20:16:19

Ο Αλ. Τσίπρας προκαλεί τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, για το κοινό «πόθεν έσχες» περιουσίας-εισοδημάτων του Κυρ. Μητσοτάκη και της συζύγου Μαρέβας. Υπαινίχθηκε ότι κατέχει στοιχεία, χωρίς να γίνει σαφής. Κύριο

Απαξιωτική απάντηση της Αριστ. Πελώνη. Πελώνη για Τσίπρα: Ας κοιτάξει στον καθρέφτη του κι ας θυμηθεί τα έργα και τις ημέρες διακυβέρνησής του.

«Με ένα νέο παραλήρημα επί παντός του επιστητού, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποπροσανατολίσει από το βασικό θέμα της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, που είναι οι 'αρμοί' που προσπάθησε να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να στήσει ένα δικό του καθεστώς», τόνισε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Η κ. Πελώνη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κουνάει το δάχτυλο με περισσό θράσος, αντί να απολογηθεί με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της Προνακριτικής και οδήγησαν στην πρόταση παραπομπής του στενού συνεργάτη και κορυφαίου υπουργού του, κ. Παππά, για ένα βαρύτατο αδίκημα για δημόσιο λειτουργό: την παράβαση καθήκοντος. Γι΄αυτήν, θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές», όπως είπε.

1.Προηγήθηκε ο ίδιος ο Αλ Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη με πρώτες αιχμές ότι υπάρχει πρόβλημα με το οικογενειακό πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού και ειδικότερα με κάποια εισοδήματα ης συζύγου του Μαρέβας κατά το παρελθόν. Ακολούθησε το DOCUMΕNTO με ανάλογους ισχυρισμούς, ενώ στη Βουλή την Τρίτη σε συζήτηση για.. την εθνική οδό Κεντρικής Ελλάδος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για το « νέο σκάνδαλο» αυτό , ζητώντας απαντήσεις, με καταφρονητική την στάση της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΝΔ. Χθες στη Βουλή ο ΑλέξηςΤσίπρας επέμεινε και ζήτησε να προσέλθει στη Βουλή ο κ.Μητσοτάκης προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες και όχι σε απουσία του. Μέσα σε μια επιθετική και πολωτική ομιλία στο σύνολο της.

Σφοδρή προσωπική επίθεση, στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την παραπομπή ή όχι, του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών και στην απόπειρα δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel.

«Η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση είναι ένδειξη πολιτικής δειλίας και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό... Για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά... Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου».

Ισχυρίστηκε, δε, ότι ο πρωθυπουργός «για να φανεί αρεστός στους γνωστούς/ άγνωστους που ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε νταβατζήδες και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάποτε καρκίνωμα της διαπλοκής, διασύρει κάθε έννοια δικαιοσύνης», ενώ, χαρακτήρισε "παράσημα" τόσο το κατηγορητήριο του Νίκου Παππά, όσο και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε ειδικό διακαστήριο, γιατί, όπως είπε, «καθήκον μας είναι να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και όχι τη διαπλοκή και όσους νομίζουν ότι με την οικονομική τους δύναμη θα ανεβάζουν και θα κατεβάζουν κυβερνήσεις».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η ΝΔ έστησε μια Προανακριτική χωρίς στοιχεία, γιατί της το ζήτησαν αυτοί που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έκανε "χάρες" και "δωράκια", αλλά τους έβαλε "να βάλουν το χέρι στην τσέπη". «Αυτό πληρώνει σήμερα ο Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιβάλει "κοινούς κανόνες" και "ισονομία" και υποχρέωσε τους καναλάρχες να λάβουν μέρος σ' έναν "έντιμο διαγωνισμό" και «να πληρώσουν στο κράτος το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες».

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως την «πιο έντιμη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση», τονίζοντας ότι όσο και να έψαξαν, δεν βρέθηκε «ούτε ένα, έστω, ευρώ διασπάθισης δημόσιου χρήματος». "»Αυτό είναι που σας πονάει. Ότι τα δικά μας στελέχη δεν έστηναν off shore και Panama Papers, ούτε δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο πόθεν έσχες τους. Μπορείτε να πείτε εσείς το ίδιο;», είπε σε υψηλούς τόνους, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της πλειοψηφίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline